Elektronica & telecom Slider

De iPhone voor zakelijk gebruik

Een iPhone wordt tegenwoordig niet alleen gebruikt voor particuliere klanten, maar wordt ook steeds vaker gezien als een zakelijke telefoon voor het werk. Maar waarom is nou specifiek een iPhone geschikt voor zakelijk gebruik? Er zijn namelijk nog een tal van andere telefoonmerken op de markt die ook prima functioneren. Toch zijn er verschillende redenen waardoor een iPhone uitermate geschikt is voor de zakelijke taak. Denk hierbij aan verschillende apps en de mogelijkheden die het biedt met betrekking tot de iCloud. Benieuwd naar de redenen waarom een iPhone perfect is voor zakelijk gebruik? Lees dan vooral verder in onderstaand artikel om er achter te komen. 

Vergelijking van iOS met Android: zakelijk gebruik
Als je op zoek bent naar een smartphone voor je werknemers of zelf op zoek bent naar een zakelijke telefoon, dan is er een hoop keuze. Zo zul je bijvoorbeeld moeten kiezen tussen Android en iOS: twee hele verschillende besturingssystemen.

Als er gekeken wordt naar beveiliging kan gezegd worden dat iOS, in vergelijking met Android, erg gesloten en veilig is. Zowel het toestel en besturingssysteem zijn gemaakt door Apple, waardoor een iPhone bijna niet te hacken is. Daarnaast is het mogelijk om bepaalde apps, zoals je mail en agenda, extra te beveiligen met een pincode. Hierdoor zijn al je belangrijke zaken extreem goed beveiligd op een iPhone. 

Een ander voordeel van iOS is dat het automatisch je privézaken en werkdata gescheiden houdt. Zo zul je je vakantiefoto’s niet terugvinden tussen de foto’s die je maakt van een belangrijke presentatie voor een werkbezoek.

De prijs van een iPhone: waar voor je geld
Bij het aanschaffen van een nieuwe smartphone is de prijs natuurlijk ook van belang. Zeker als je voor een groot deel van je werknemers een telefoon wilt aanschaffen, zal dit een grote investering worden. Het is algemeen bekend dat een iPhone niet de meest goedkope smartphone op de markt is. Toch krijg je zeker waar voor je geld. iOS is een extreem gebruiksvriendelijk besturingssysteem en ook is de software goed, zelfs bij intensief gebruik. Een iPhone gaat tevens jaren mee, waardoor je er lang gebruik van kunt maken voor je zakelijk bezigheden. En met de handige systeemupdates blijft de telefoon ook goed werken.

Apps voor zakelijk gebruik op de iPhone
Een van de grootste voordelen van een iPhone voor zakelijk gebruik, zijn dat er een aantal apps zijn toegespitst op dit gebruik. Zo zijn er verschillende apps speciaal voor het bewerken en maken van documenten zoals Pages en Keynote. Daarnaast is het mogelijk om bijvoorbeeld de Skypen met je iPhone en kun je gebruik maken van een groot aantal andere apps zoals Evernote en Cisco Mobile. Uiteraard kun je op je iPhone ook gebruik maken van de handige apps van Microsoft Office, zoals Word en PowerPoint. Hierdoor kun je al je bestanden en presentaties gemakkelijk op je telefoon openen en bewerken waar nodig. 

Belangrijke foto’s en bestanden snel delen
Een andere reden om te kiezen voor een iPhone voor zakelijk gebruik, is de mogelijkheid om bestanden en foto’s gemakkelijk te delen. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de iCloud, waardoor je op al je apparaten de bestanden kunt bekijken. Daarnaast is het ook mogelijk om je computer te synchroniseren met je agenda op je iPhone. Hierdoor kun je op een snelle en gemakkelijke manier afspraken inplannen en zul je deze niet snel over het hoofd zien.Een iPhone voor zakelijk gebruik aanschaffen
Als je eenmaal hebt besloten dat een iPhone het beste aansluit bij je wensen, zijn er nog een aantal keuzes die gemaakt moeten worden. Zo zijn er namelijk een groot aantal modellen op de markt, die onderling verschillen in specificaties en de prijs. Ook kun je er aan denken om een refurbished iPhone aan te schaffen, waarmee je tot wel honderden euro’s kunt besparen.