Beauty & mode Slider

Zo maak je van je sieraden webshop een succes

Mensen houden van sieraden. Een ketting, oorbellen, armband en ring behoren onder andere om deze reden tot geschenken die we vaak aan elkaar geven . Het handige van dergelijke geschenken is, dat je ze ook zelf kan maken waardoor ze persoonlijker worden. Je geeft op die manier namelijk een kado dat erg gewaardeerd wordt.

Aangezien de vraag naar sieraden groot is en dat ook zal blijven, kan je het tot je online business maken ze ter verkoop aan te bieden. Je hebt dan een webwinkel via welke je onder andere verschillende creaties promoot. Naast je eigen gemaakte sieraden kan je immers ook sieraden inkopen waardoor je een gevarieerd aanbod hebt. Om je verder op weg te helpen, geef ik je in dit artikel vier tips hoe je op een succesvolle manier je sieraden webshop kan draaien.

Ben origineel 
Als beginnende online sieraden verkoper zal je het moeten opnemen tegen de ondernemers die al langer voor deze niche gekozen hebben. Zij genieten meestal reeds wat bekendheid en worden ook gemakkelijker door zoekmachines aan geïnteresseerden voorgesteld. Dit wilt niet zeggen dat je geen afzet zal hebben voor jou producten. Het gaat je slechts wat tijd kosten om naamsbekendheid te verkrijgen en je daardoor te positioneren op de reeds bestaande markt.
Gelet op het voorgaande is het verkopen van unieke originele sieraden een goede manier om op te vallen. Daartoe verricht je natuurlijk eerst een marktonderzoek om te kunnen vast stellen waarnaar de voorkeur van je doelgroep uitgaat. Afhankelijk van de informatie die je verkrijgt uit dat onderzoek, bepaal je vervolgens of je bijvoorbeeld slechts armbanden zal verkopen of als je collectie uit volledige setjes zal bestaan. Je kan dan deze sieraden inkopen of ze zelf vervaardigen. Hierna stippel je een marketingplan uit.

Brand your business 
Je gaat dus een plan van aanpak moeten bedenken om hetgeen je te bieden hebt op de markt te zetten. Voor jezelf en een ieder die betrokken zal zijn bij je onderneming heb je een visie en missie te formuleren die je koppelt aan één of meerdere strategie(ën), laat je webwinkel bouwen, promoot het via sociale media en verzin leuke acties die je ook in locale dagbladen en magazines promoot. De logistieke afhandeling van je bestellingen kan je eventueel overlaten aan bedrijven die zich daarin gespecialiseerd hebben.

Geef voldoende doch eerlijke informatie 
Het gemakkelijke van een webwinkel is het feit dat het 24 uur per dag “open” is. Hierdoor kunnen potentiele klanten dus op het moment dat het hen het best uitkomt, je sieraden bewonderen. Door je producten zo uitgebreid mogelijk te beschrijven en voldoende beeldmateriaal toe te voegen, vergroot je de kans dat men besluit om bij jou hun volgende ring te kopen. Indien je zo af en toe je kennis over sieraden deelt of je bezoekers in korte filmpjes leert om bijvoorbeeld eenvoudige sieraden te ontwerpen en maken, heb je een beproefte manier gevonden om ze aan je te binden.

Wees bereikbaar 
Het is tenslotte ook belangrijk dat je constant te bereiken bent. Niet alleen voor het beantwoorden van vragen over je product, maar ook voor het aanhoren van eventuele klachten. Een chatprogramma is om deze reden onmisbaar terwijl je ook bedrijven kan inhuren die zich met dit onderdeel van je bedrijf bezighouden.

Met wat doorzettingsvermogen en liefde voor sieraden lukt het je beslist om van deze onderneming een succes te maken. Hierdoor kan ook jij van huis uit een inkomen genereren terwijl je mensen helpt om elkaar blij te maken.
Ik wens je veel succes toe!