Slider Wonen & tuin

Jouw tuin, jouw regels

Heb jij een prachtig plan voor je tuin in het hoge noorden uitgedacht? laat je dan door niks of niemand tegenhouden om het te verwezenlijken! Dankzij onderstaande constructie wordt het geheel er alleen maar mooier op.

We gaan jou niet vertellen hoe je de ideale tuin moet aanpassen of -leggen. De voorwaarden daarvoor bepaal je immers lekker helemaal zelf! Maar voor je aan het klussen slaat, is het wel zo verstandig om een duidelijk plan te hebben. Dat geldt overigens voor ieder langdurig project dat uit meerdere facetten bestaat. Bepaal eerst wat je wilt, vervolgens bekijk je wat mogelijk is en daarna stel je vast wat echt relevant is. Op die manier krijg je een shortlist die steeds korter wordt, totdat je een duidelijke volgorde in je werkzaamheden aan kunt brengen.

Zijn er nog bouwwerken die je aan je tuin wilt toevoegen om het terrein zowel efficiënt als aantrekkelijk te maken? Bekijk dan de volgende voorbeelden en vind de handigste constructies voor je erf.

Vlonder

Tegels kunnen nog zo mooi zijn, vroeg of laat gaat er altijd onkruid tussen de voegen door groeien. Kun je weer aan de slag met je tuinmes en azijn! Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. In plaats van stenen kun je ook houten planken neerleggen in de vorm van een vlonder. Hieronder komt een worteldoek te liggen dat de groei van welke plant dan ook maar tegenhoudt. Wil je de grond extra stabiel houden? Leg dan ook nog eens drainage aan! Het resultaat is een prachtig houten terras dat je helemaal zelf gebouwd hebt.

Schutting

Zowel kant en klaar als volgens eigen inzicht opgebouwde erfafscheidingen voorkomen dat pottenkijkers vrij spel hebben rond jouw woning en tuin. Kies natuurlijk wel voor hout dat tegen een stootje kan, omdat zowel warmte, kou, hagel, sneeuw als regen allemaal zaken zijn waar zo’n schutting mee te maken krijgt. Zo ben je ook zeker dat je nog extra lang van deze bescherming van je erfgrens kunt profiteren en genieten! Eindelijk heb je dat overzicht waar je zo naar verlangde.

Overkapping

Je zou het niet zeggen, maar zelfs in het hoge noorden is de zon wel degelijk een factor waar je rekening mee moet houden – we zouden nu een woordgrap over factor 50 kunnen maken, maar dat doen we niet. Zijn we te volwassen voor.
Hoe dan ook. Zodra je buiten gaat zitten, wil je natuurlijk beschut kunnen zijn tegen de felste zonnestralen en de meest onverwachte hoosbuien. Dan kun je maar beter beschikken over de beste terrasoverkapping uit Drenthe! Zo hoef je niet naar binnen te vluchten wanneer het je allemaal even te veel wordt; niemand gaat voor jou bepalen of jij al dan niet buiten gaat zitten!