Overig

Hoe zorg je ervoor dat werknemers gemotiveerd blijven?

Veel managers vinden het moeilijk om te begrijpen hoe ze een gezonde motivatie voor hun personeel kunnen behouden. De sleutel tot het voorkomen van lage productiviteit is ervoor te zorgen dat de werknemer de voordelen van een gezonde motivatie begrijpt. Dit kan op verschillende manieren.

Weinig motivatie

Het is belangrijk om te onthouden dat alle werknemers op een bepaald moment in hun carrière weinig motivatie zullen ervaren. Het kan zijn dat ze zijn ontslagen of dat hun salaris net is verlaagd. Hoe dan ook, het is belangrijk om het probleem aan te pakken voordat het erger wordt.

Motiveren

Het is ook belangrijk om te onthouden dat het motiveren van werknemers niet alleen betekent dat je hen een verhoging of bonussen moet geven. Het kan ook betekenen dat ze zich bezighouden met een motiverende techniek die werknemers helpt zich zelfverzekerd en aangemoedigd te voelen over hun huidige functies. Mensen die bijvoorbeeld het gevoel hebben verantwoordelijk te zijn voor het succes van het bedrijf, zullen waarschijnlijk harder willen werken om te slagen.

Verbinding

Er zijn meerdere manieren om werknemers bij hun werk te betrekken. Een manier is om een ​​systeem te ontwerpen dat ze kunnen gebruiken om met hun collega’s te communiceren. Door informatie te delen met collega’s, worden werknemers meer geïnvesteerd in het bedrijf en meer gemotiveerd om de gewenste resultaten te bereiken.

Incentives

Een andere methode om medewerkers gemotiveerd te houden is om incentives te geven. Enkele voorbeelden hiervan zijn buy-ins voor gratis kaartjes voor sportevenementen, gratis geschenken(zoals een prepaid kaart) voor het bijwonen van speciale vergaderingen of gratis lunch elke woensdag. Werknemers zijn eerder gemotiveerd door dingen die gemakkelijk te bereiken zijn dan door zaken die complex en tijdrovend zijn.

Games spelen

Interpersoonlijke motivators kunnen zijn het spelen van games met collega’s tijdens pauzes of lunchuren. Dergelijke spellen kunnen positief zijn, zoals golf of pool.