Diensten Overig

Wat is shortlease en is dit interessant voor mij?

shortlease

Laten we eerst beginnen met wat shortlease eigenlijk is. Deze dienst houdt in dat u voor een korte periode een auto kunt leasen. Dit is voor iedereen die een leaseauto voor korte termijn wil interessant, want u zit nu niet vast aan een leasecontract. Deze contracten hebben vaak een looptijd van 48 maanden of meer. Met shortlease heeft u daar geen last van. Deze overeenkomst kunt u elke maand opzeggen. Dit is een ideale oplossing voor ondernemers die bijvoorbeeld een project in de zomer hebben.

Welke voordelen biedt shortlease?

Shortlease biedt vele voordelen ten opzichte van traditionele auto lease. Dit is een mooie uitkomst voor ondernemers die tijdelijk het wagenpark willen vergroten, ondernemers die vaak werken met een tijdelijk project waar een bedrijfsauto nodig is of ondernemers die het financiële risico willen beperken. Het kan natuurlijk voorkomen dat u de overeenkomst wilt verlengen met een maand. U kunt dit makkelijk oplossen een telefoontje te plegen. Niet in de gelegenheid om de auto op te halen of terug te brengen? Shortleasen bij Pouwrent heeft een breng- en haalservice in heel Nederland.

Shortlease is toch veel duurder dan traditionele auto lease?

Traditionele auto lease is inderdaad iets goedkoper dan shortlease, maar bij een shortlease overeenkomst staan alle kosten vast. Zo betaal je een vast bedrag per maand. Dit betekend dat de verzekering, wegenbelasting, onderhoud en afschrijving bij de prijs zit inbegrepen. Veel mensen vergeten vaak dat er bij traditionele auto lease vaak veel addertjes onder het gras zitten. Als een auto eerder wordt ingeleverd zit hier een boeteclausule aan verbonden.

Shortlease en bijtelling

Bijtelling is vaak een belangrijk onderdeel dat wordt meegenomen in de aanschaf van een leaseauto. Door middel van autoverhuur in Groningen kun je hybride auto’s huren die weer interessant zijn voor de bijtelling. 

 Shortlease particulier en zakelijk

Shortlease is interessant voor de zakelijke markt, maar ook voor de particuliere markt is het aantrekkelijk om deze overeenkomst af te sluiten. Heeft u bijvoorbeeld zelf geen auto maar wilt u een road trip maken door Europa? Dan is dit een mooie uitkomst. Voor de zakelijke markt kunt u denken aan een klus die zich in de zomervakantie plaatsvindt. Kortom shortlease is interessant voor iedereen die een leaseauto wil voor korte termijn of niet het financiële risico wil nemen.