Elektronica & telecom

3 Highlights uit de printer test

Bij het kopen van een printer is het belangrijk dat er verschillende merken en soorten printers tegenover elkaar worden gezet. Net zoals dat er bij bijna elke product aankoop wordt gedaan. Door het vergelijken van merken kan je erachter komen waar een bepaald merk op focust en waar ze om bekend staan. Het kopen van een printer is vaak een investering en je wilt natuurlijk dat jouw investering het zo lang mogelijk goed blijft doen. 

In deze blog worden er drie highlights genoemd en uitgelegd waar rekening mee moet worden gehouden bij het kiezen van een printer. Deze highlights zijn door de consumentbond genoemd als de belangrijkste kenmerken waar de keuze op gebaseerd moet worden.

1 Afdrukprestaties

Tijdens de test die de consumentbond heeft uitgevoerd kwamen er interessante onderwerpen aan het licht. Als je een printer koopt moet je er van kunnen uit gaan dat die prima afdrukt. Veel printers werden getest en onvoldoende bevonden. Bij het afdrukken op papier én fotopapier werd er getest op de kwaliteit van de foto of print. Daarnaast is er nog gemeten hoe snel de printer print. Moraal van het verhaal is dat het belangrijk is om de reviews en eventuele testresultaten van een printer te bekijken.

2 Het verbruik van cartridges

Hetgeen wat het meeste geld kost bij printers zijn de cartridges of de eventuele toners die verbruikt worden. Het is daarom belangrijk om te weten hoeveel inkt er per printer wordt gebruikt en of dit ten goede gaat van het resultaat. Het verwisselen van cartridges kan namelijk de spuigaten uitlopen en de kosten kunnen op termijn dan ook flink oplopen. Het checken van de prijs van de cartridges is daarom belangrijk om mee te nemen als je een printer wilt kopen. Er kwam bijvoorbeeld uit de test dat een goedkope hp cartridge een van de beste prijs kwaliteit verhoudingen heeft. Check dus hoe duur de cartridges zijn!

3 Netwerkmogelijkheden

Naast de prestaties en het inktverbruik is er nog een functie die tegenwoordig belangrijk wordt bevonden. Het verbinden en printen van afstand. Veel printers ondersteunen tegenwoordig een bluetooth of wifi verbinding. Erg handig! Maar niet als het slecht werkt. Ook hier is het dus van belang dat er reviews en (eventuele) testresultaten worden bekeken. Door de informatie van de consumentenbond te bekijken kan je mogelijk een fout koop voorkomen!