Hobby & vrije tijd

3 tips voor een heerlijk romantisch avondje thuis tijdens de coronacrisis

maaltijd

Ben je echt eens toe aan wat meer tijd voor elkaar en komt het er maar niet van? Dan zal de huidige intelligente lockdown periode helemaal lastig zijn. Even een avondje erop uit is immers niet meer mogelijk. Je kunt hooguit een wandelingetje om het blok doen, maar veel verder dan dat kom je niet. Hoe zorg je er tijdens deze crisis dan toch voor dat je elkaar niet uit het oog verliest? Door een romantisch avondje in eigen huis te organiseren natuurlijk! En nee, dat betekent geen Netflix & Chill, maar echt volop aandacht voor elkaar. En dat kan net zo goed als bij jouw favoriete restaurant. Dus steek de handen uit de mouwen en haal met de volgende 3 tips de romantiek in huis! 

Wat gaan we eten? 

Wat is altijd het hoogtepunt van jullie standaard datenight? Het etentje natuurlijk! Daarom is het ook belangrijk om hier in huis voldoende aandacht aan te besteden. Kies je voor een makkelijke maaltijd om zo volop van elkaar te kunnen genieten? Of gaan jullie samen koken en bereiden jullie een culinair hoogtestandje? Werkelijk alles is mogelijk! 

Maak bijvoorbeeld je eigen sushi, friet, zorg voor een heel scala aan verschillende hapjes of maak iets waar hij of zij simpelweg enorm van kan genieten. Is dit je allemaal te veel werk? Dan bestel je gewoon iets bij jullie favoriete restaurant. Het enige voordeel van deze crisis is dat heel veel restaurants zijn gaan bezorgen. Zo steun je ook nog eens de lokale horeca in deze moeilijke tijden. Win-win dus! 

Geen stoorzenders 

Hebben jullie doordeweeks nooit genoeg aandacht voor elkaar? Staat de televisie bijvoorbeeld altijd standaard aan? Of zit er altijd wel iemand op zijn telefoon? Dan is het belangrijk deze stoorzenders zoveel mogelijk te verwijderen. Zo heb je volop tijd voor elkaar. Doe bijvoorbeeld weer eens ouderwets een spelletjesavond. Pak er een hapje en een drankje bij en geniet. Af en toe is het gewoon heel fijn om even niets te hoeven. Alleen maar bij elkaar zijn. 

Heb je kinderen? Regel dan eventueel oppas, indien dat mogelijk is natuurlijk, of stuur ze vroeg naar bed. Zo hebben jullie in de avond volop tijd voor elkaar. Wat eten we vanavond 1 persoon? Regel een makkelijke maaltijd voor je kind en ga vervolgens samen uitgebreid dineren. Heerlijk om even alle rust en tijd voor elkaar te nemen. 

Frisse buitenlucht 

Er is niets fijner dan genieten van de frisse buitenlucht. Zeker in deze tijd waarbij je eigenlijk continu aan huis gekluisterd zit. Heb je een tuin? Organiseer dan een romantische picknick bij kaarslicht. Kies voor eten bestellen en geniet van de lekkerste gerechten in je eigen romantische stekje. Sluit de avond af met een avondwandeling en geniet van elkaars aanwezigheid. Neem de tijd om elkaars interesses opnieuw te ontdekken en bespreek wat je zo nu en dan bezig houdt. Je zal merken dat je na zo’n avondje quality time weer veel dichter tot elkaar gegroeid bent.