Hobby & vrije tijd

BMW k100 cafe racer

Veel mensen zijn in het bezit van een motorrijbewijs en vinden het dan ook leuk om in hun vrije tijd een rondje te rijden met hun motor. De ene motorliefhebber is fan van een comfortabele motor, terwijl de andere motorliefhebber meer heeft met een sportiever model. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een BMW k100 cafe racer. Niet iedereen met een motorrijbewijs heeft een motor. Dit omdat ze geen plaats hebben om de motor te stallen, of omdat ze niet beschikken over voldoende financiële middelen om een motor te kunnen kopen.

Mensen die niet in het bezit zijn van een eigen motor, kunnen voor het maken van een motorrit ook een motor huren. Wanneer je een liefhebber bent van sportieve motors zoals een cafe racer, kun je bijvoorbeeld eens kijken of je een BMW k100 kunt huren. Je kunt vaak een motor voor een dagje huren, maar ook voor langere periode. Hierdoor is het dus zelfs mogelijk om op vakantie te gaan met de motor.

Wat is nu precies een cafe racer?

Een cafe racer is een standaard motor die is omgebouwd tot een sportiever model. Dit type motor heeft zijn naam te danken aan de cafe races die vroeger werden georganiseerd. Wanneer je op zoek bent naar een geschikte motor, en een voorliefde hebt voor cafe racers kun je op zoek gaan naar bijvoorbeeld een k100 cafe racer. Ook zijn er veel motorfanaten die het leuk vinden om zelf aan hun motor te sleutelen. Zij kopen dan vaak een gebruikte motor en bouwen deze zelf om tot cafe racer. Er zijn diverse speciaal zaken waar je terecht kunt voor het kopen van verschillende onderdelen op het moment dat je van jouw huidige motor een cafe racer wil maken.

Je kunt bijvoorbeeld een ander zitje op je motor monteren, of je
motor voorzien van andere verlichting. Je kunt natuurlijk ook naar een gespecialiseerde motorwinkel gaan voor het kopen van een kant en klare cafe racer. Wanneer de aankoop eenmaal is afgerond kun je gezellig een ritje gaan maken op jouw nieuwe motor met je vrienden. Ook worden veel motorfanaten lid van een motorclub.

Motorclub

Er zijn verschillende motorclubs in ons land te vinden. Sommige motorclubs hebben extreme toelatingseisen waaraan je moet voldoen voordat je toegelaten kunt worden tot zo’n motorclub. Ook bestaan er motorclubs waar je lid voor kunt worden zonder dat je moet voldoen aan specifieke toelatingseisen of en ontgroening moet doorstaan. Dat is namelijk ook iets wat bij sommige motorclubs gedaan wordt. Voor elk type motor bestaan er wel motorclubs waar je lid van kunt worden. Door lid te
worden van een motorclub leer je niet alleen mensen kennen, maar kun je ook allerlei tips en trics opdoen met betrekking tot jouw motor.

Tevens hebben motorclubs vaak een groepsapp zodat je nooit bang hoeft te zijn dat je alleen zult zijn tijdens het maken van een motorrit. Ook worden er bij motorclubs vaak verschillende motortochten georganiseerd waaraan je kunt mee doen. Samen met de leden van de motorclub die in het bezit zijn van een cafe racer, bijvoorbeeld een MBW k100, kun je dan genieten van een mooie rit en een gezellig dagje uit.