Hobby & vrije tijd

Brouw je eigen Tripel bier

Het brouwen van je eigen Tripel bier, wie wil dat nou niet? Waar dit tot voor kort een enorme uitdaging zou zijn geweest, is dit de laatste jaren enorm veranderd. Het was namelijk tot aan enkele jaren geleden alleen besteed aan de grote bierbrouwers, aangezien zij beschikken over allerlei enorme apparatuur. Toch kun je ook tegenwoordig je eigen Tripel bier brouwen, hoe leuk is dat? Uiteraard niet in dezelfde oplage als in de grote brouwerijen, maar voor een flesje op 20, kun je thuis prima aan de slag. Om je een idee te geven hoe dit werkt en belangrijker nog, wat je er allemaal voor nodig hebt, hebben we in dit artikel een aantal belangrijke zaken voor je op een rijtje gezet. Dus lijkt het brouwen van je eigen Tripel bier jou wel wat, dan is dit artikel speciaal bestemd voor jou.

Het recept

Met de komst van het internet kun je natuurlijk binnen enkele minuten ieder gewenst recept van internet halen. Toch is het daarna een flinke uitdaging om al deze ingrediënten in huis te halen. Speciaal daarom kun je bij wortbrouwer.nl gemakkelijk je eigen bierbrouw pakket bestellen. Dit pakket is voorzien van alles wat jij nodig hebt voor het brouwen van je eigen bier. Zo hoef je dus niet na te denken over de ingrediënten die je allemaal nodig hebt voor het brouwen van je eigen bier, maar kun je direct aan de slag. Het enige wat jij hoeft te doen, is te kijken naar het Tripel recept, zodat je de juiste stappen volgt die worden aangegeven. 

Het brouwen zelf

Nu jij het pakket in huis hebt, kun je aan de slag. Bekijk eerst goed of alle ingrediënten wel aanwezig zijn, alvorens je begint. Is dit het geval, dan kun je beginnen met het brouwen van je biertje. Wel is het belangrijk dat alles wat je gebruikt ook goed schoon is. Pas wel op dat je het niet schoonmaakt met schoonmaakmiddel. Doe je dit wel, zorg er dan voor dat er niets achterblijft. Doordat bier voornamelijk de smaak krijgt door het gistingsproces, zijn zeepresten funest voor de pH waarde. Je kunt het dus beter een keer extra spoelen, dan dat de smaak van je bier hier anders door wordt. Zorg er daarom dus altijd voor, dat alles goed schoon is. Is dit niet het geval, spoel het dan bij voorkeur met water af, zodat er geen kans is op eventuele zeepresten die de smaak van het bier kunnen verstoren.