Klussen & verbouwen

Dingen waar je aan moet denken als je gaat verhuizen

Het is bijna zover je gaat over een paar dagen verhuizen! Hoewel het nieuwe huis rustig al een paar dagen leeg staat om volgestouwd te worden met jouw meubels is het in jouw hoofd misschien wel chaos. Bij een verhuizing komt namelijk ontzettend veel kijken. Daarbij komt ook nog eens de stress dat je spullen over het hoofd hebt gezien of taken niet hebt uitgevoerd die wel uitgevoerd hadden moeten worden. Gelukkig kun je hieronder lezen aan welke dingen je moet doen als je gaat verhuizen. Het is namelijk zo makkelijk nog niet om alles perfect te laten verlopen tijdens een verhuizing.

Maak het jezelf niet te druk

De eerste tip die je meekrijgt is de tip dat je het jezelf niet te druk moet maken. Een verhuizing is namelijk zeer intens voor jou en je lichaam. Je kunt daardoor ook hulp inschakelen van bijvoorbeeld je ouders, vrienden of van een verhuis service. Het voordeel van een verhuisservice is namelijk dat zij weten hoe het is om te verhuizen en daardoor ook precies weten waar ze jou bij kunnen helpen. Wanneer jij een deel van jouw werk in hun handen legt, zul je snel merken dat de verhuizing overzichtelijker en minder stressvol zal gaan verlopen. Je kunt trouwens bij deze verhuisservice ook verhuisdozen huren. Dat is handig meegenomen!

Regel op tijd een verhuislift

Naast de tip om een verhuisservice in te schakelen, is het ook verstandig om een verhuislift te huren wanneer je bijvoorbeeld op de eerste verdieping woont of wanneer je een breekbare piano naar beneden moet tillen. Een verhuislift huren kan nooit kwaad. Tijdens zo’n verhuizing moet je het jezelf gewoon wat makkelijker maken en niet te lang twijfelen of je wel of niet een verhuislift nodig hebt. Bovendien kun je een verhuislift huren voor een uur, voor een dag of voor één object. Je zal dus niet te maken hebben met hoge kosten wanneer je op tijd uitrekent welke spullen met de lift naar beneden getild moeten worden welke spullen met de hand getild kunnen worden.

Bedenk wanneer je wilt verhuizen

Het klinkt misschien een beetje gek en raar maar toch is het belangrijk om van tevoren te bedenken in welk seizoen je wilt gaan verhuizen. Het is goed om te weten dat het zomerseizoen bij niemand bovenaan komt te staan. Dit komt simpelweg door de hoge temperaturen en de warmte die de zomer met zich meebrengt. Je kunt daardoor minder snel en makkelijk verhuizen omdat het eigenlijk veel te warm is om spullen op en neer en heen en weer te sjouwen. Bedenk dus op tijd wanneer je wilt verhuizen en geef deze datum ook meteen door aan je verhuisservice en familie en vrienden zodat je straks niet in je eentje moet gaan verhuizen!

Nummer je dozen goed

Zorg dat je al je verhuisdozen een speciaal nummer geeft. De tactiek en de gedachtegang hierachter is dat het verhuizen van de dozen hierdoor ook sneller en makkelijker gaat. Wanneer jij namelijk de woonkamer nummer 1 geeft, is het verstandig om alle verhuisdozen die naar de woonkamer verhuisd moeten worden een nummer 1 krijgen. Hierdoor is het niet alleen voor jezelf makkelijker om het overzicht te houden, je zult ook merken dat de verhuismannen hier veel profijt van hebben omdat ze niet telkens hoeven te vragen waar welke verhuisdoos heen moet. Onthoud deze tip daarom heel goed en pas hem toe!