Hobby & vrije tijd

Fietsen als hobby? Deze spullen mogen niet ontbreken

Ben je een echte fervent fietser, dan zijn er bepaalde zaken die zeker niet mogen missen. Een fietser heeft altijd de juiste items bij elkaar en kan altijd goed inspelen op een val of een lekke band. Kortom er zijn een aantal items die een fietser moet bezitten om ervoor te zorgen dat het fietsen aangenamer is. In dit artikel wordt er dieper ingegaan op verschillende items die een fietser moet hebben en meer. Ben je benieuwd om welke items  het gaat, dan moet je zeker de volgende alinea’s lezen om meer kennis hierover te dragen. 

Fietsendrager

Een fietsendrager moet in te allen tijde over een fietsendrager beschikken. Dit om ervoor te zorgen dat hij zijn fiets op een veilige manier kan verplaatsen van de ene plaats naar de andere. Een fietsendrager is zeer geschikt om ervoor te zorgen dat je frame van je fiets geen schrammen zal oplopen en dat het altijd een glans zal hebben. Een fietsendrager is verder ook een nuttige tool indien je veelvuldig op vakantie gaat met je gezin of fietsgenoten. Op die manier kun je een paar fietsen met je meenemen naar de plek van bestemming. Er bestaan verschillende modellen fietsendragers. Bovendien heb je ook verschillende merken, denk hierbij bijvoorbeeld aan de thule fietsendrager. Natuurlijk heb jij de vrijheid om te kiezen tussen de verschillende modellen. Indien je in de meeste gevallen met een groep fietsers gaat fietsen, dan kun je het best kiezen voor een fietsendrager met een veel grotere draagcapaciteit. Een van de bekende soorten fietsendrager is de Pro User fietsendrager

Fietsaccessoires

Er zijn verschillende accessoires die je goed kunt gebruiken als je een fervente fan bent van fietsen. Hierbij kun je denken een valhelm. Er zijn verschillende soorten valhelmen waaruit je kunt kiezen. Valhelmen die praktisch zijn zijn heel erg nuttig om te hebben. Op die manier ben je ervan overtuigd dat het op de eerste plaats goed zal zitten aan je hoofd. Daarnaast is het goed om te weten dat je valhelm van goede kwaliteit is gemaakt. Op die manier kun je rekenen op een lange levensduur en kun je er langer van genieten. Een andere accessoire die je ook zeker moet hebben is een fietsbril. Een fietsbril beschermt je ogen tegen de wind. En als je een racefietser ben, zul je ook tegen vliegende objecten aanfietsen. Daarnaast kun je ook voor zorgen dat je bepaalde beschermingsartikelen kunt aanschaffen. Deze worden doorgaans om je enkel en knieen gedragen.  

Een fietspomp

Een fietspomp is ook handig om te hebben. Tijdens het fietsen is er namelijk een mogelijkheid dat je banden wat lucht verliest. Er zijn elektrische fietspompen die je kunt gebruiken om je fietsband binnen de kortste keren te kunnen pompen. Daarnaast is het zo dat er verschillende fietspompen bestaan die je makkelijk kunt dragen. Het past op een perfecte manier in de bak van je auto en neemt zeker niet zoveel ruimte in beslag. Ben jij iemand die veelvuldig aan het fietsen is met je vrienden of familie? Dan kun je een fietspomp zeker goed gebruiken. Daarmee biedt je jezelf de garantie dat je kordaat kan inspelen in een situatie waarbij je een lekke band hebt opgelopen.