Hobby & vrije tijd

Fit worden deze zomer? Beste tips!

Staat de zomer voor de deur en wil je voor de zomer nog even zorgen dat je er top uit ziet, voordat je naar het strand gaat? Veel mensen willen voor de zomer op dieet, zodat je er goed uit ziet in je vaak wat minder bedekte zomer kleding. Aandacht besteden aan je gezondheid is natuurlijk altijd een goed idee! Je lichaam op welke manier dan ook klaarstomen voor de zomer is voor de een moeilijker dan voor de ander. Daadwerkelijke lichaamstransformaties vereisen veel planning en toewijding. Over algemeen moet fit zijn alleen niet een doel op zich zijn, maar een levensstijl. Wil je gezond eten zonder al te veel moeite? Kijk dan ook eens naar https://www.fuelyourbody.nl/. Waar je genoeg inspiratie op doet voor een gezonde kant-en-klare maaltijd. 

Blijf gehydrateerd 

Zorgen dat je voldoende gehydrateerd bent is veruit een van de makkelijkste, maar ook de gunstigste dingen die je kunt doen om te starten met gezonder leven. Als je alleen al van suiker- of cafeïne houdende dranken zoals frisdrank vervangt door water, dan heeft dit veel gezondheidsvoordelen. Zelfs zonder te sporten. 

Deze voordelen zijn onder andere: 

  • Je voelt je alerter en meer energiek
  • Je krijgt minder calorieën binnen
  • De stofwisseling wordt gestimuleerd
  • Je hebt minder honger
  • Minder (vaak) hoofdpijn

Gezond eten 

Het weglaten van ongezonde voeding en vasthouden aan een gevarieerd en gezond voedingspatroon is waarschijnlijk het belangrijkste aspect van een gezond lichaam. 

Hoewel het volgen van een dieet, zoals het niet eten van koolhydraten of maaltijdvervangende shakes nemen, kunnen zorgen voor gewichtsverlies op korte termijn, is het zeer moeilijk om dat gewicht er ook echt af te houden als je zomerdieet voorbij is. Focus je in plaats daarvan op regelmatigere eetgewoontes die je makkelijk vol kunt houden. Je kunt bijvoorbeeld een keer een uitgebalanceerde kant-en-klare maaltijd proberen. Een gezond en gevarieerd eetpatroon zal ook op lange termijn leiden tot gewichtsverlies en een gezond lichaam. 

Sport regelmatig

Als je graag gezonder wil leven of wil afvallen, dan is het ook erg belangrijk om minimaal drie keer per week te sporten. Je kunt bijvoorbeeld gaan trainen in een sportschool, lange wandelingen maken, thuis oefeningen doen, of een combinatie hiervan. 

Het maakt echt niet uit wat je kiest, zolang je maar in beweging komt. Daarbij is het ook van belang om consequent te blijven. Als je eerst de hele week traint en vervolgens de volgende week vrij neemt, ben je weer terug waar je begon en dat is natuurlijk niet de bedoeling. 

Zorg dat je genoeg slaapt

Bij het nadenken over het in shape komen, wordt vaak een van de belangrijkste dingen vergeten: slapen. Om je te helpen gezond en fit te worden en te blijven is voldoende slaap van groot belang, omdat een gebrek aan slaap dit proces kan vertragen. 

7 tot 9 uur slaap per nacht wordt daarom zeker aanbevolen. 

Tot slot: hou je voortgang bij. Dat hoeft niet (alleen) op de weegschaal, maak bijvoorbeeld regelmatig foto’s van je lichaam en vergelijk deze met elkaar. Zo kun je pas echt goed zien hoe je lichaam al veranderd is.