Klussen & verbouwen

Het vak timmerman

het vak timmerman

Het klinkt eigenlijk zo ouderwets. Maar vandaag de dag worden er nog steeds enthousiastelingen gezocht die weten hoe je met hamer en zaag om moet gaan.

En dat is natuurlijk lang niet alles wat je moet kunnen in dit vak. Kennis, kunde, passie en het juiste gereedschap helpen je een flink eind op weg om een erkend timmerman of -vrouw te worden. Hiermee kun je een degelijke boterham verdienen en je komt iedere dag weer voor nieuwe uitdagingen te staan. Heb je het ene project namelijk afgesloten, dan word je wel voor iets anders ingezet. Een brede expertise geeft je extra kans op meer werk.

Heb je hier wel oren naar? Lees dan snel verder om erachter te komen hoe jij ervoor zorgt dat je je een volleerd timmerman mag noemen!

Het vak timmerman (m/v)

Het zal niet bepaald verbazingwekkend mogen heten dat je als timmerman (m/v) voornamelijk met hout bezig zult zijn. Uiteraard is dit niet meer het overgrote bestanddeel waar huizen tegenwoordig van worden gemaakt. Maar in het binnenwerk komt het nog vaak genoeg voor en ook de buitenwanden kunnen wel degelijk uit biologisch materiaal worden samengesteld. Uit hout, dus. Bovendien worden heden ten dage nog lang niet alle deuren, kozijnen en vloeren van kunststof gemaakt. In plaats daarvan is hout nog steeds extreem populair. Kortom, zodra je eenmaal een volleerd timmerman (m/v) bent, ligt er genoeg werk voor je klaar.

Maar die status bereik je uiteraard niet zomaar. Daarvoor zul je eerst nog een speciale opleiding moeten volgen.

Opleiding tot timmerman (m/v)

Veel mensen die voor dit vak kiezen hebben niet zoveel met boeken en schoolbanken. En dat hoeft ook helemaal niet! Want in diverse bouw opleidingen van niveau 2 of 3 ga je slechts één dag per week naar school. De rest van de week breng je door bij een erkend leerbedrijf, waar je direct betaald wordt voor je diensten. Wat je leert mag je dus meteen in de praktijk brengen! Zo krijg je al snel profielen en kozijnen stellen, dakwerk assembleren en ramen afhangen onder de knie. Meld je gauw aan om zo snel mogelijk met je bouw opleiding tot timmerman (m/v) te beginnen!

Eigen praktijk

Zodra je een diploma op zak hebt, kun je bij een professioneel bedrijf in dienst gaan. Dat is de beste manier om snel veel ervaring op te doen. Maar waarom zou je daar ophouden? Want met genoeg expertise en zelfvertrouwen op zak, kun je ook je eigen praktijk beginnen. Bouw langzaam maar zeker een vast klantenbestand op en neem enthousiaste werknemers in dienst. Vervolgens ga je van klant naar klant om een machtig mooi ambachtelijk vak uit te oefenen!