Overig

Kennis bijspijkeren? Wel op de juiste plek!

trainingslocatie

Om de concurrentie voor te blijven, moet je wel scherp zijn. Houd jullie kennis en vaardigheden op peil door die veelvuldig met elkaar te delen.

Efficiëntie is een sleutelwoord als je een belangrijke speler wilt zijn en blijven. Jouw onderneming moet zich namelijk kunnen profileren, anders komt er niemand op af. Het betekent dat je het meest deskundige personeel zult moeten werven binnen jouw branche, zodat er altijd sprake zal zijn van progressie.

Maar ieder mens is natuurlijk uniek en niemand bezit exact dezelfde vaardigheden en/of kennis. Afhankelijk van hoeveel mensen er bij jouw bedrijf werken, is het heel raadzaam om al jullie kennen en kunnen aan elkaar over te dragen, zodat jullie machine nog beter geolied wordt. Kortom, in- of externe trainingen geven en volgen is de manier bij uitstek om dat te doen!

Maar behalve de juiste persoon heb je hier ook de perfecte plek voor nodig. Een verandering van omgeving is namelijk wel zo aangenaam om nieuwe indrukken zo goed mogelijk op je in te laten werken. Laten we daarom eens gaan kijken waar jouw trainingslocatie allemaal aan zou moeten voldoen.

De ideale locatie

Nou ja, ‘dé’, dat is een beetje overdreven. Maar houd bij het uitkiezen wel rekening met de volgende zaken:

Bereikbaarheid

Wonen en werken je collega’s en jij allemaal in dezelfde stad of plaats? Dan kun je natuurlijk iets in de buurt opzoeken, zodat iedereen de locatie gemakkelijk kan vinden. Maar laat je hierin vooral niet beperken! Zolang de plek waar jullie heengaan voor jullie kennisdeling gemakkelijk te bereiken is, komt het allemaal wel goed. En geef anders iedereen een plattegrond mee om miscommunicaties en verdwaalde collega’s te voorkomen. En anders hebben we nog foto’s en Google Streetview!

Parkeerplek

Natuurlijk zullen sommigen met het openbaar vervoer of zelfs op de fiets komen, afhankelijk van de afstand. Maar zij die met hun auto of motor reizen, moeten wel hun voertuig kwijt kunnen. Zeker wanneer ze zwaar materieel voor de training meenemen. Dat moeten ze vlak bij de deur kunnen uitladen om onnodig gesjouw te voorkomen.

Ruimte

Iedereen moet voldoende bewegingsvrijheid hebben. Maar ook alle apparatuur die nodig – of zelfs al aanwezig – is, moeten er kunnen staan. Houd daar rekening mee.

Helpende hand

Op kunnen rekenen is altijd fijn. Daar organiseer je immers ook een training voor! Dus wanneer er op het moment dat jullie van de gekozen locatie gebruik gaan maken ook mensen die het pand beheren aanwezig zijn, heb je altijd iemand om op terug te vallen.

Koffie, thee en lunch

Op een lege maag krijg je niks binnen. En het is tegelijk het teken dat je al een tijdje niks binnen hébt gekregen. En daar moet wel tijdig verandering in komen, wil je je degelijk kunnen concentreren. En blijven functioneren, uiteraard. Zorg daarom dat er voldoende versnaperingen aanwezig zijn voor pauzes tussendoor. En/of neem zelf lekkernijen mee of organiseer catering van buitenaf, voor zover dat op jullie trainingslocatie wordt toegelaten.

Heel veel succes met het uitzoeken van een geschikte plek op basis van bovenstaande criteria!