Wonen & tuin

Je huis in de stille verkoop; aanrader of niet?

Op dit moment zitten veel mensen met hun woonsituatie in de maag. Bij sommige mensen ontbreekt het aan de mogelijkheden om een huis te kopen, terwijl andere mensen juist proberen te achterhalen of ze hun huis kunnen verkopen. Het verkopen van een huis is hedendaags interessant vanwege de hoge huizenprijzen. Tegelijkertijd is het door deze hoge huizenprijzen lastig om een betaalbaar ander huis terug te kopen.

Eén van de mogelijkheden die je hebt, is om je huis in de stille verkoop aan te bieden. Dit betekent dat je niet van de daken schreeuwt dat je je huis gaat verkopen. Je laat echter alleen aan een paar partijen, zoals www.Damborg. nl, weten dat je je huis mogelijk wilt gaan verkopen. Dergelijke partijen kunnen vervolgens een bod op je woning uitbrengen, waarna het aan jou is om een keuze te maken.

Duidelijke indruk van de woningwaarde

Als je je woning in de stille verkoop aanbiedt, krijg je een duidelijke indruk van de woningwaarde. Meerdere vastgoedpartijen zullen in je woning interesse tonen en mogelijk een bod uitbrengen. Mocht je meerdere biedingen binnen krijgen, weet je precies wat je woning op dit moment waard is. En wat je kunt vangen als je nú besluit om je woning te verkopen.

Geen bezichtigingen

Verkoop je je huis via een makelaar? Dan krijg je met tal van verplichtingen te maken. Zo moet je je huis beschikbaar stellen voor bezichtigingen en moeten er bijvoorbeeld foto’s worden gemaakt. Door je huis in de stille verkoop te verkopen, voorkom je dat je met dergelijke verplichtingen te maken krijgt. 

Op deze manier je woning verkopen is behoorlijk stressvrij. Je hebt nergens mee te maken en je bent ook niet per sé genoodzaakt om je woning te verkopen. Mocht dat laatste wel het geval zijn, kun je je huis beter op Funda zetten.