Geen categorie

Max en de Formule 1

Max Verstappen is pas 24 en heeft nu al een hoop successen geboekt. De Formule 1 sport was jaren niet zo populair als dat het nu is. Dat heeft de sport in Nederland allemaal te danken aan Max Verstappen. Door de toenemende populariteit en de goede prestatie van Max Verstappen, loopt ook de merchandise op rolletjes. GPToday.net heeft een compleet aanbod van de merchandise van Max verstappen.

Van karten naar Formule 1

Het is geen toeval dat Max Verstappen zo goed kan racen. Zijn vader (Jos Verstappen) was een voormalig Formule 1 coureur en zijn moeder was een kart-coureur. Het zit dus in de genen. Max is in 1997 geboren in Hasselt, dat is een plaatsje in België. Hij is in 2003 al begonnen met racen, namelijk karten. In 2005 deed hij voor het eerst mee aan een officiële wedstrijd, de Belgium Championship Mini (VAS). Tijdens dit toernooi won hij alle 21 races. In 2013 had Max zowat alles gewonnen binnen het karten. Hij werd toen ontdekt door van Amersfoort en kon mee doen aan het Europese Kampioenschap FIA Formule 3. Hij was toen 16 en begon al aan zijn carrière. In 2014 werd bekend dat Max coureur werd binnen de Formule 1 namens Toro Rosso. Dit maakt hem de jongste coureur ooit binnen de Formule 1.

Statistieken

Max Verstappen heeft van 2015 tot en met 2016 gereden namens Toro Rosso. Daarna heeft Red Bull hem overgenomen in 2016. Hij heeft tot nu toe 125 race gedaan en heeft er daarvan 13 gewonnen. Hij heeft in totaal 48 keer op het podium gestaan en heeft in zijn loopbaan tot nu toe 1293 punten verzameld. In het seizoen 2021-2022 gaat Max Verstappen aan kop (vanaf juni gemeten) en lijkt het erop dat hij voor het eerst in zijn carrière het WK in de wacht kan gaan slepen.

Red Bull Racing

De racing tak van Red Bull is een Oostenrijkse Formule 1-team dat gevestigd is in Groot-Brittanië. Ze zijn sinds 2005 actief en Christian Horner is al teambaas sinds de oprichting. Red Bull heeft naast Red Bull Racing ook nog één ander team. In 2005 kocht Red Bull, Scuderia Toro Rosso. Dit team heet vanaf 2020 Scuderia AlphaTauri. In de beginjaren van Red Bull Racing gebruikte ze Cosworth- en Ferrari-motoren. Vanaf 2007 zijn ze overgestapt naar Renault en ze hebben met deze motoren tot 2018 gereden. In 2019 heeft Red Bull voor het eerst gebruik gemaakt van Honda-motoren. Tijdens de Formule 1 testdagen wordt er altijd gekeken naar de data van de motor.