Hobby & vrije tijd

Spellen die je overal ter wereld kan spelen

dbhnederland.nl

Over heel de wereld worden er spellen gespeeld. Het wordt niet alleen gespeeld door jongeren, maar ook door ouderen. Zo zie je bijvoorbeeld dat ouderen vaak een schaakspel spelen. Ook zie je vaak dat jong en oud backgammon. In deze blog krijg je meer informatie over spellen die je over heel de wereld zou kunnen spelen. Een van de meest bekende spellen is het schaakspel. Ook wordt er vaak rummikub gespeeld. Wanneer je een pakje kaarten hebt, dan is er altijd wel een spel die je zou kunnen leren. Door middel van kaarten kun je over heel de wereld wel een spelletje vinden die iedereen kent. Mocht dit niet het geval zijn, dan is het leren van een kaartspel vaak niet zo lastig. 

Schaken over de wereld

Over heel de wereld spelen veel mensen het schaken. Dit wordt gespeeld door jong en oud. Vaak zie je ook dat er speciale wedstrijden zijn voor het spelen van schaken. Het schaakspel wordt door twee spelers gespeeld. De spelers zitten tegenover elkaar en in het midden heb je een bord. Op dit bord wordt het schaakspel gespeeld. Het schaakspel is een strategisch spel. Dit komt doordat beide spelers meerdere speelmogelijkheden hebben. In de meeste gevallen is het dan ook onmogelijk om de consequentie van elke zet te voorzien. Hierdoor is het belangrijk dat de inzicht, ervaring en de moet van een zetkeuze veel kunnen bepalen in het spel. 

Backgammon over de wereld

Een ander spel dat veel over heel de wereld wordt gespeeld is backgammon. Ook dit is een bordspel. Dit bordspel wordt gespeeld door twee spelers. Dit spel is een van de oudste spellen die bekend is over heel de wereld. In Nederland hebben wij een andere benaming voor dit spel, namelijk Tric Trac of Triktrak. Bij dit spel is het de bedoeling dat beide spelers hun stenen over het veld moeten slaan. Het is de bedoeling dat de stenen aan de andere kant komen. Dit wordt gedaan aan de hand van een dobbelsteen. Bij dit spel lopen de spelers in een tegengestelde richting. Ook is het mogelijk om de losse stenen van een tegenstander te slaan. Je moet bij dit spel 15 stenen als allereerst naar de overkant brengen. Wanneer je dit als eerst hebt gedaan, dan heb je het spel gewonnen. 

Rummikub spelen

In veel van de landen over heel de wereld wordt er vaak ook rummikub gespeeld. Dit spel wordt gespeeld aan de hand van steentjes, maar je kunt het ook spelen aan de hand van kaarten. Er zijn dus verschillende varianten om dit spel te kunnen spelen. Dit spel kun je met meerdere personen spelen. In dit spel vind je 106 stenen. Er zijn twee setjes van de getallen 1 tot en met 13. Je kunt deze krijgen in de kleuren oranje, rood, blauw en zwart. Ook kent dit spel twee jokers. Het is bij dit spel de bedoeling dat je als eerste alle steentjes van jouw bordje op tafel zet. Dit kun je doen door bijvoorbeeld rijen te maken of setjes te maken. 

Verschillende kaartspellen

Over heel de wereld wordt er gekaart. Je kunt overal wel een pakje kaarten halen en er is altijd wel een spel die iedereen kent. De meeste kaartspellen zijn dan ook niet lastig te leren. Met een pakje kaarten kun je veel verschillende spellen spelen. Je kunt jezelf urenlang bezig houden.