Klussen & verbouwen

Tips voor een studentenkamer!

Ga jij binnenkort op kamers en moet het nog helemaal inrichten? Wij hebben een aantal tips om je beter op weg te helpen met je boodschappenlijst!

Ga hoog

Heb je echt een kleine kamer? Zorg er dan voor dat je de hoogte van je kamer gebruikt! Zo kun je hoge kasten gebruiken die weinig ruimte in beslag nemen, maar waar je wel al je spullen in kwijt kan. Vergeet ook niet de hoogslaper! Je kunt hierdoor onder je bed gemakkelijk een bureau kwijt of zelfs een kleine bank. Ideaal toch? 

Bedden?

Een bed neemt natuurlijk veel ruimte in beslag als je een kleine kamer hebt. Je kunt hiervoor zoals eerder genoemd een hoogslaper nemen. Ben je echt geen fan van hoogslapers? Denk dan eens aan een slaapbank. Deze kun je overdag als bank gebruiken en ‘s nachts als heerlijk bedje. Het scheelt ruimte en het is functioneel, want ja als je vrienden overkomen moeten ze wel ergens kunnen zitten. 

Heb je een wat ruimere kamer? Overweeg dan om een twijfelaar bed te nemen. Deze zijn iets groter dan een eenpersoonsbed en wie weet kom jij tijdens je studie nog wel een leuke partner tegen! Dan is het wel zo handig dat die ook wel eens kan blijven slapen.

Multifunctioneel

Zorg ervoor dat je jouw kamer inricht met meubels die je voor meer dan één doel kunt gebruiken. Dit zijn meubels zoals de eerder genoemde slaapbank, maar er zijn nog meer meubels die meerdere functies hebben! Zorg er bijvoorbeeld voor dat je een goed bureau hebt, die ook meteen als eettafel functioneert. Zo bespaar je veel ruimte. En denk eens aan stoelen met een opbergvak erin. Zo kun je ze gebruiken als stoel, maar kun je ook spullen erin bewaren. Handig toch? 

Vouwen en schuiven

Vooral bij kleine studentenkamers is het moeilijk om veel meubels te hebben. Maarja, het is ook niet zo handig als je vrienden langskomen en ze kunnen niet eens zitten. Een handige oplossing is het halen van opklapbare stoelen! Heb je wat meer ruimte? Dan kun je ook nog een inklapbare tafel halen. 

Heb je veel kleine ruimtes, waar je eigenlijk niet zoveel mee kan? Probeer dan een schuifkast te maken/kopen. Schuif het gedeelte gewoon terug in de kleine tussenruimte als je de spullen niet nodig hebt, super handig toch? Het handigst is om het zelf te maken, aangezien de afmetingen natuurlijk erg kunnen verschillen van standaard maten. Kun je wel een schuifkast vinden in jouw maat? Lucky you!

Hopelijk heb je wat aan deze tips om jouw studentenkamer optimaal in te richten!