Wonen & tuin

Tips voor het kopen van een goede tuintafel

De winter is weer bijna achter de rug, met de lente en zomer in het vooruitzicht, gaan we langzaam nadenken over onze tuin. Misschien is je tuintafel wel versleten of ben je toe aan een nieuwe stijl. Wat de reden ook is het kopen van een tuintafel is niet alleen leuk maar kan ook lastig zijn. Dit is lastig omdat er zoveel keuze is. Niet alleen is er veel keuze maar het kan ook lastig zijn om te bepalen wat je zoekt en wat bij je tuin past. Misschien is een tafel wel veelste groot voor je tuin of blijkt deze toch niet in de stijl van tuin te passen. Met een aantal tips wordt het kopen van een tuintafel niet alleen leuk maar ook makkelijk. Zo kan iedereen een leuk en Goedkope tuintafel vinden!

Hoe vind ik de juiste tafel?

Wanneer je gaat kijken voor een nieuwe tuintafel is het heel belangrijk om eerst inspiratie op te doen. Als je inspiratie opgedaan hebt, weet je wat je zoekt en hoe het eruit moet zien. Inspiratie kun je overal opdoen, bij vrienden, kennissen of tijdschriften. Je kan natuurlijk ook gaan kijken bij een tuincentra of bouwmarkt. Hier hebben ze verschillende soorten tafels. Je kan deze fysiek zien en proberen. Dit geeft je een erg goed beeld van de tafel. Je kan natuurlijk ook online kijken voor inspiratie. Online staan duizenden voorbeelden waar je inspiratie van kan opdoen. Niet alleen voor tafels maar ook voor tuinen.

Wat is de volgende stap?

Nadat je genoeg inspiratie hebt opgedaan en weet wat je zoekt, is het verstandig de praktische zaken te bekijken. Hoeveel ruimte heb je voor de tafel, hoeveel mensen moeten er aan kunnen eten en wat voor materiaal zoek je? Het is verstandig op te letten of de tafel niet te groot is. Als de tafel net past in de tuin zal dit niet heel comfortabel zitten of er mooi uitzien. Een oplossing hiervoor kan een uitklapbare tafel zijn. In een geval van meer gasten kan je alsnog gaan voor een grotere tafel. Bij de materialen moet je goed opletten wat de verzorging van het materiaal is. Soms kan het ook heel verstandig zijn om een zeil erbij te kopen voor de regen. Vooral bij hout moet je opletten, op kringen en waterschade. Een houten tafel zal je ook eens in de zoveel jaar moeten schuren en opnieuw lakken. 

Waar kan ik een tafel kopen?

Een tafel kan je meestal vinden in tuincentra en soms bij bouwmarkten. Bijna elke stad heeft deze winkels. Dit is erg makkelijk zo heb je de tafel snel gekocht en kan je de tafel eerst bekijken voordat je hem koopt. Ook het retourneren of in elkaar zetten is makkelijker met een fysieke winkel in de buurt. Toch kan online kopen ook voordelen hebben. Online heb je een groter assortiment.  Veel online webshops bieden ook een goed retourbeleid. Online kan je de prijzen en services makkelijk met elkaar vergelijken, zo vind je altijd een Goedkope tuinset.  Wanneer je iets speciaals zoekt kan je natuurlijk ook altijd kijken bij een kunstenaar of speciaalzaak. Dit is meestal een stuk duurder, maar de tafel is wel geheel naar je eigen smaak.