Overig

Vier tips om zo snel mogelijk aan jouw droombaan te komen

droombaan

De dag is daar, je bent eindelijk klaar met je studie en klaar voor het echte volwassen leven. Vier of soms zelfs vijf jaar gestudeerd en dan komt de ellende, er is geen baan te vinden. Niet alleen jij maar heel veel andere mensen hebben met dit probleem te maken. Daarom hebben wij vier tips bedacht om zo snel mogelijk aan jouw droombaan te komen. Lees gauw door!

1. CV in orde

Ten eerste is het heel erg belangrijk dat je CV tip top in orde is. Dit is namelijk het visitekaartje van jezelf en je wilt natuurlijk niet dat hier fouten in zitten. Plaats in je CV niet alleen je werkervaring maar ook de kwaliteiten waarover jij beschikt. Hierdoor wordt de CV een stuk persoonlijker en krijgen de mensen een beeld van hoe jij bent. Verder is het aan te raden om je CV online te plaatsen, hiermee verdubbel jij je kans op die droombaan. 

2. Motivatiebrief

Bedrijven hechten veel waarde aan een motivatiebrief. Met deze brief komen zij er namelijk achter of de sollicitant geschikt is voor de aangeboden functie. Het schrijven van een motivatiebrief kan heel erg lastig zijn. De een begint in geuren en kleuren te vertellen over waarom ze bij jou moeten werken en waarom zij de functie als best vervullen.

De ander krijgt net vier regels op papier. Het is bij het schrijven van een motivatiebrief verstandig om dicht bij jezelf te blijven. Ga geen dingen roepen die je niet na kunt komen. Hou je motivatiebrief kort maar duidelijk en leg uit waarom jij de aangeboden functie wilt bemachtigen.

3. Hou vacaturesites in de gaten

Het komt vaak voor dat bedrijven vacatures plaatsen op bijvoorbeeld werkzoeken.nl. Houd deze sites dan ook goed in de gaten. Elke dag komt er wel een vacature bij en het zou jammer zijn als je de vacature voor jouw droombaan mist. Veel sites bieden ook de mogelijkheid om notificaties in te schakelen. Zo krijg jij bij elke nieuwe vacature een melding op je telefoon of in je mailbox.

4. Niet te veel

Het klinkt misschien gek maar solliciteer niet te veel. Stuur niet de eerste dag meteen 20 brieven de deur uit maar hou het bij een paar. Het is aan te raden om op drie goede en geschikte vacatures te solliciteren. Hierdoor hou je het overzicht, kun je je aandacht er goed op richten en kun je er al je energie in kwijt. Moet je je voorstellen dat je bij een bedrijf aankomt en dat je qua informatie helemaal het verkeerde bedrijf in je hoofd hebt omdat je zoveel hebt gesolliciteerd. Hoe gênant zou dat zijn. Wees dus slim en hou het bij een paar sollicitaties. Zijn ze het alle drie niet geworden? Pak dan de volgende drie.

Dus maak je CV in orde. schrijf een sterke motivatiebrief waarin je omschrijft waarom ze jou moeten aannemen. Hou vacaturesites in de gaten en beperk het sturen van je sollicitatiebrieven. Hopelijk vind jij op deze manier snel een baan!