Overig

Wat is de beste Bitcoin wallet en hoe maak je een?

Als je op zoek bent naar een geschikte wallet voor je Bitcoin is dit vaak een grote opgave. Je wilt natuurlijk wel dat je cryptocurrency veilig is opgeborgen. Er zijn veel verschillende Wallets, want iedereen heeft persoonlijke wensen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je Bitcoin op te slaan bij een exchange, dit is een online platform waar je crypto kunt kopen, verkopen en opslaan. Om op de juiste momenten Bitcoins te kopen heb je wel inzicht nodig. De Bitcoin koers leren begrijpen is een belangrijke factor in succesvol traden. 

Hoe werkt een wallet?

Een wallet is een softwareprogramma die de sleutel beheert tot jouw account. Alleen jij kan met een wachtwoord ervoor zorgen dat de wallet geopend wordt. Vanuit een wallet kun je Bitcoins overmaken naar een ander persoon of bedrijf.

Wallets die worden behoord door exchanges 

Je kunt ervoor kiezen om je crypto bij een exchange op te slaan. Deze beheren dan jouw wallet. Dit vinden veel mensen een veilig idee. Je moet wel in je achterhoofd houden dat je hier een kleine vergoeding voor betaald. Je betaalt dan een % over de hoeveelheid Bitcoin die in de wallet zit of een vast bedrag per maand. 

Offline wallet 

Je kunt er ook voor kiezen om je Bitcoin te bewaren in een offline wallet. Deze heb je dan thuis in je bezit. Je moet deze wallet goed bewaren, want als je deze niet meer hebt ben je al je Bitcoins kwijt. Sommige mensen kiezen liever voor deze manier, omdat de cybercriminelen tegenwoordig ook steeds slimmer worden.

Welke wallet moet ik kiezen?

Als je voor de beste wallet wilt gaan kom je toch snel uit op een hardware wallet. Er zit een hele goede beveiliging op. Al zou je dit openen op een computer vol met virussen. Als je ervoor kiest om een hardware wallet te gebruiken kan dit volgens veel mensen in het begin moeilijk zijn

Tot slot 

De beste wallet is een hardware wallet. Het kost misschien wat tijd om deze te begrijpen, maar dit is wel de veiligste wallet. Als je in een andere currency wilt investeren bijvoorbeeld Ripple kijk dan ook eerst naar de koers https://bitvavo.com/nl/ripple/koers