Diensten

Wat is outsourcing en waarom zou je je zorgen maken?

Outsourcing, laptop

In het bedrijfsleven verwijst de term “outsourcing” naar linkbuilding uitbesteden oftewel het inhuren van een derde bedrijf of individu om bepaalde taken of processen af te handelen die gewoonlijk door interne werknemers worden uitgevoerd. Er zijn veel redenen waarom bedrijven ervoor kiezen om uit te besteden, maar de meest voorkomende motivaties zijn kostenbesparingen, verhoogde efficiëntie en toegang tot gespecialiseerde expertise.

Op het gebied van linkbuilding zijn er verschillende belangrijke taken die het best kunnen worden uitbesteed aan een team van ervaren professionals. Deze taken omvatten trefwoordenonderzoek, het creëren van inhoud, link prospectie en outreach. Laten we elk van deze vier gebieden nader bekijken en kijken waarom uitbesteding zo’n effectieve strategie kan zijn.

1. Trefwoordenonderzoek

Trefwoord onderzoek is een essentieel onderdeel van elke linkbuilding campagne. Het doel van trefwoordenonderzoek is het identificeren van de zinnen en trefwoorden die je doelgroep gebruikt om te zoeken naar producten of diensten zoals de je. Zodra je weet op welke trefwoorden je je moet richten, kun je inhoud creëren die is geoptimaliseerd voor die termen, wat je zal helpen hoger te scoren in de resultaten pagina’s van zoekmachines (SERPs), waardoor er meer verkeer naar je website komt. Het SEO uitbesteden van geeft je toegang tot een team van ervaren professionals die weten hoe ze de juiste trefwoorden moeten vinden en hoe ze effectief in je inhoud kunnen worden gebruikt.

2. Inhoud creëren

Om je linkbuilding inspanningen succesvol te laten zijn, moet je inhoud van hoge kwaliteit op je website hebben die zoekers willen lezen en delen. Het creëren van dit soort inhoud kan tijdrovend en duur zijn als je het allemaal zelf probeert te doen. Door het maken van inhoud echter uit te besteden, kun je toegang krijgen tot een team van ervaren schrijvers die de kwaliteit inhoud kunnen produceren die je nodig hebt tegen een fractie van de kosten. Dit bespaart je niet alleen geld, maar het maakt ook tijd vrij zodat je zich op andere aspecten van je bedrijf kunt richten.

3. Link Prospectie 

Zodra je inhoud van hoge kwaliteit op je site hebt, is de volgende stap het vinden van plaatsen waar je deze kunt delen met je doelgroep. Dit proces staat bekend als link prospectie en omvat het vinden van websites die relevant zijn voor je branche en het overtuigen van hen om terug te linken naar je site. Link prospectie kan een tijdrovend proces zijn, maar het is essentieel om gericht verkeer naar je website te leiden. Door link prospectie uit te besteden, kun je je richten op andere gebieden van je bedrijf terwijl je toch links van hoge kwaliteit krijgt van relevante websites.

4. Outreach

Zodra je een lijst met potentiële link mogelijkheden hebt opgebouwd, is de volgende stap die sites te benaderen en hen ervan te overtuigen daadwerkelijk een link naar je inhoud te plaatsen. Dit proces staat bekend als outreach en vereist sterke schrijfvaardigheden en overtuigingskracht. Outreach kan zeer tijdrovend zijn, maar het is vaak de meest effectieve manier om links van hoge kwaliteit te krijgen van relevante websites. Door outreach uit te besteden, kun je je tijd vrijmaken zodat je je op andere aspecten van je bedrijf kunt richten, terwijl je toch de hoogwaardige links krijgt die je nodig hebt voor een succesvolle SEO. 

Er zijn veel belangrijke taken betrokken bij succesvolle linkbuilding, maar vier van de belangrijkste taken zijn keyword onderzoek, content creatie, link prospectie en outreach. Alle vier deze taken vereisen gespecialiseerde kennis en vaardigheden die de meeste bedrijven niet in huis hebben. Daarom is het uitbesteden van deze taken aan een team van ervaren professionals vaak de beste oplossing. Niet alleen bespaart outsourcing je geld, maar het bespaart ook tijd en stelt je in staat om je te concentreren op andere aspecten van je bedrijf terwijl je nog steeds de links van hoge kwaliteit krijgt die je nodig hebt voor succesvolle SEO. Voor nog meer informatie kun je terecht op Roxtar.nl.