Klussen & verbouwen

Wat zijn veelvoorkomende steigers en hoe gebruik je deze?

Een klus op grote hoogte met een ladder kan soms erg lastig zijn, schilderen of iets repareren wordt een moeilijke klus. Het gebruik van een steiger kan hiermee erg helpen, op een steiger heb je een groter gebied waar je op kan werken, het is erg gebruiksvriendelijk en ook een stuk veiliger dan een ladder. Nu heb je een klus en dan vraag je je af, welke steiger heb ik nodig? Er zijn meerdere soorten steigers en deze hebben ook allemaal een andere functie, dus welke zou jij moeten gebruiken?

Hoe gebruik je een rolsteiger?

Als je buiten aan een woning moet werken of ergens anders dan kan een rolsteiger het juiste hulpmiddel voor je zijn. Deze steigers zijn namelijk erg hoog, licht in gewicht en gemaakt van aluminium waardoor ze erg sterk zijn. Doordat hier ook wieltjes onder zitten kan je deze makkelijk verplaatsen, mede dankzij het lichte gewicht natuurlijk. Rolsteigers kunnen wel 14 meter hoog zijn, je moet er wel opletten dat je deze vanaf 8 meter moet verankeren. Dus wanneer je buiten moet schilderen of klussen op grote hoogte, dan is een rolsteiger iets voor jou. Het extra grote werkgebied is ideaal om meerdere spullen boven te krijgen en zo kan je efficiënt werken.

Hoe gebruik je een kamersteiger?

Wanneer je een klus binnenshuis hebt is een kamersteiger ideaal. Grote klussen aan het plafond of muur kan makkelijk worden gedaan met hulp van een kamersteiger. Doordat je een groter werkgebied hebt dan een ladder kan je makkelijker te werk gaan, ook worden je armen minder moe omdat je niet zo ver boven je hoofd hoeft te werken. Een kamersteiger is makkelijk op te bergen, in te klappen, te verstellen en rond te bewegen en daardoor is hij ideaal voor binnenshuis. Vaak komen deze steigers niet met wieltjes of andere accessoires maar deze kan je er altijd bij kopen om je klus nog makkelijker te maken. Wanneer je buiten wilt klussen met een kamersteiger kan dit natuurlijk ook, wel moet je er op letten dat je de juiste steiger gebruikt, of er wieltjes onder zitten en of je hem wel goed kan gebruiken bij een ongelijkmatige ondergrond. Een kamersteiger is ook erg handig als je hem van plan bent om meerdere keren te gebruiken. Omdat hij erg gebruiksvriendelijk is en makkelijk op te bergen, hierdoor kan je het ook een beetje zien als een investering, elke keer een steiger huren is dan ook zonde.