Wonen & tuin

3 verschillende vloersoorten

vloersoorten

Er zijn enorm veel verschillende vloersoorten op de markt en dit maakt het voor veel mensen vaak lastig om de juiste vloersoort voor hun woning te kiezen. Elke vloersoort heeft dan ook zijn eigen voor- en nadelen. De ene vloer is bijvoorbeeld geschikt voor huisdieren en de ander weer totaal niet. Om je wat inspiratie te geven heb ik in dit artikel mijn drie persoonlijke favoriete vloersoorten op een rijtje gezet. 

Houten vloeren

De houten vloeren is de oudste vloersoort die er is. Houten vloeren worden al zo lang gebruikt omdat het simpelweg kan worden gemaakt van planken uit een boom. Naast dat het zo eenvoudig is om een houten vloer te maken, zien de vloeren er ook daadwerkelijk prachtig uit. Doordat hout een natuurproduct is, zijn alle houten vloeren anders. Dit geeft een bepaalde unieke sfeer aan een ruimte. Het nadeel van houten vloeren is wel dat ze niet tegen vocht en vloerverwarming kunnen. Hiervan gaan ze rotten en zullen ze gaan misvormen.

PVC vloeren

PVC vloeren lijken enorm op houten vloeren, maar worden gemaakt van een ander materiaal, namelijk PVC. PVC is een stevig materiaalsoort met veel voordelen. Zo is het materiaal bijvoorbeeld waterafstotend en dus makkelijk om schoon te maken. Verder zijn de PVC vloeren vlak zonder gleufjes. Dit zorgt er dan weer voor dat weinig vuil/stof zich in de vloer kan verstoppen.

Tapijt

Iets heel anders zijn de tapijtvloeren. Tapijt is één van mijn favorieten doordat de vloersoort zo goed aanvoelt aan je voeten. Het is een zachte vloer die ideaal is als ondergrond voor woningen waar ouderen of juist kleine kinderen in lopen. Je kan er namelijk minder hard op vallen als op bijvoorbeeld een stenen vloer. Wel is het moeilijk schoon te houden en hierdoor misschien niet de ideale vloer voor woningen met huisdieren.