Geen categorie

Thuis trainen in de corona tijd

Ondanks dat de sportscholen weer open zijn, vermijden toch nog veel mensen deze openbare ruimtes. Maar waarom is dat? Het is anders dan voorheen, denk bijvoorbeeld aan vooraf inschrijven, 1,5 meter afstand houden, toestellen tussendoor reinigen en thuis douchen. Thuis trainen is daarom ook een ideale oplossing.

Voordelig en effectieve training in huis

De hele dag met je laptop aan de eettafel doorbrengen, is niet heel bevorderlijk voor je lichaam. Gelukkig is er een manier om alsnog aan voldoende lichaamsbeweging te komen en daar heb je helemaal niet veel voor nodig.

Wist je dat je met fitness elastieken al een full body workout thuis kan doen? Door verschillende weerstanden te gebruiken is het geschikt voor elk niveau, of je nou een beginnende trainer bent of juist gevorderd. Weerstandsbanden zijn een prima alternatief voor gewichten en zijn een effectief middel om thuis mee te trainen. 

Wat zijn de voordelen van het trainen met fitness elastieken?

Fitness elastieken zijn een stuk voordeliger dan wanneer je dumbells of halters wilt aanschaffen. Daarnaast nemen ze nauwelijks ruimte in, waardoor je ze gemakkelijk thuis kunt opbergen of meenemen naar het park. En, belangrijker nog, fitness elastieken zijn ongelooflijk veelzijdig. Ze zijn gemaakt van flexibele latex, aan de kleur te herkennen op basis van de dikte, en verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Je kunt fitness elastieken ook kopen in sets, waardoor je met verschillende weerstanden kunt trainen.

Voor je begint met trainen met fitness banden

Fitness elastieken zijn verkrijgbaar in verschillende maten en soorten. Zo zijn er zogeheten mini bands die meestal gebruikt worden rondom de ledematen. Ze worden gebruikt om oefeningen te verzwaren of complexer te maken. De grotere fitness banden kun je gebruiken ter vervanging van gewichten of je eventueel verankeren om er trekkende of duwende bewegingen mee te maken. Als het gaat om trainen met fitness elastieken, dan is de werkwijze vrij simpel: beginners pakken een lichtere band die minder weerstand biedt en bouwen dat vervolgens op naarmate hun kracht toeneemt.

Gevorderde sporters kunnen zichzelf beter trainen met dikke en sterkerder fitness banden. Dit zorgt voor meer uitdaging in hun training.
Het trainen met fitness elastieken is effectief, gemakkelijk en enorm variërend. Je kunt op jonge leeftijd al beginnen met het trainen met weerstandsbanden. Ze zijn voor alle leeftijden geschikt. Daarnaast worden fitness elastieken ook veel gebruikt bij revalidatie oefeningen tijden fysiotherapie. Heb jij nog geen fitness elastiek in huis? Ga dan maar snel op zoek naar de juiste elastieken voor jou!