Geen categorie

5 manieren om jezelf warm te houden in bed

Met de volgende ‘horrorwinter’ in het vooruitzicht is het maar beter dat je lekker warm in bed kan liggen. Het is misschien niet voor iedereen zo, maar voor veel mensen betekent een warm bed ook een betere nachtrust.

Hoe hou je jezelf warm voor en in bed?

Je kunt een lekker warm bad nemen voor je naar bed gaat. Dit verhoogt je lichaamstemperatuur, waardoor je langer warm blijft en sneller opwarmt. Zorg dan wel dat je je handen en voeten bedekt met warm beddengoed. Je zou bijvoorbeeld ook een extra 

dekbed zonder overtrek over je huidige dekbed kunnen leggen, voor extra warmte. Een ander goed idee is om te investeren in een paar warme sokken om ’s nachts te dragen. Ze helpen je circulatie, en helpen je om sneller af te vallen. Je kunt ook een kruik kopen en die onder je matras of onder je dekens leggen, kijk wel uit dat je jezelf dan niet verbrandt!

Duurdere oplossing om warmte te behouden in bed

Een gel traagschuim matras staat er om bekend dat het jouw warmte lang behoudt, dus als je met een kruik gaat slapen of vooraf een warm bad neemt zal  dit matras je helpen om gedurende de nacht een constante temperatuur te handhaven. Je kunt zelfs een dual-season matras kopen met een zomer- en winterzijde. Dit kan je helpen om koel te blijven in de zomer en warm in de winter.

Als je toch iets meer te besteden hebt, dan kan je een verwarmde matras topper aanschaffen. Dit is vergelijkbaar met een elektrische deken, maar deze leg je onder je lakens, zo kan je je bed verwarmen over de volledige lengte.
Uiteraard is de makkelijkste tip tegen kou in bed, schaf lekker een lange pyjama aan, trek je slaapkleding aan en je zal al een groot verschil in comfort merken