Overig

Alles wat je moet weten over elektrisch leasen

Overstappen op een elektrische auto wel of niet? Veel mensen hebben nog twijfels, maar dat is niet gek. Veel nieuwe dingen vinden we vaak eng, omdat we er geen ervaring mee hebben. Er zijn al heel veel mensen in Nederland die een auto leasen en er stappen ook steeds meer over naar een elektrische leaseauto. Vandaag lees je alles wat je moet weten over elektrisch leasen.

Hoeveel kilometer kan ik rijden met een elektrische auto?

De afstand is voor veel mensen heel erg belangrijk, want je wil natuurlijk niet met een lege accu komen te staan. Voor mensen die de auto alleen in de stad gebruiken maakt het vaak niet uit. De actieradius hangt af van welke auto je hebt en hoe je ermee rijdt.

Wat betaal ik per maand als ik een elektrisch auto lease?

Ook dit hangt sterk af van wat voor auto je least. Zo betaal je voor een Porsche Taycan 1441 euro per maand. Voor een Skoda Citigo IV leasen ben je een stuk minder kwijt. Hier betaal je maandelijks een bedrag van 324 euro.

Welke elektrische auto kan ik het best leasen?

Er bestaat niet echt auto die het best is. Natuurlijk heb je merken als Audi en Porsche die nu auto’s op de markt brengen, maar hier betaal je ook voor. Voor elke weggebruiker is er een geschikte auto te vinden.

Waar kan ik mijn auto opladen?

Nu je een elektrische auto hebt moet deze natuurlijk ook om de zoveel tijd worden opgeladen. In veel gevallen kun je thuis een laadpaal laten plaatsen. Deze kosten zijn voor jezelf of voor je baas. Het heeft er ook mee te maken of je veel kilometers privé mag maken. Als dit niet het geval is zie je vaak dat bij het bedrijf laadpalen zijn. Mocht je nou geen plaats hebben voor een laadpaal thuis wanneer je particulier een auto least. Maak je dan niet druk, want in elke stad zijn ook openbare laadplekken.

Tot slot

Een elektrische auto leasen brengt veel voordelen met zich mee. Dit is vooral erg gunstig voor je portemonnee. Dit heeft voor het grootste gedeelte te maken met de bijtelling, want deze is veel lager dan het percentage voor een normale auto.