Klussen & verbouwen

Badkamerrenovatie: dit is er mogelijk!

Ben je niet meer tevreden over je huidige badkamer, maar is de indeling wel goed? Dan is een badkamerrenovatie de beste optie. Bij een badkamerrenovatie wordt de huidige indeling van de badkamer behouden en de rest wordt geheel naar wens vernieuwd. Je hebt dus ontzettend veel mogelijkheden! Welke dat zijn, lees je in deze blog.

Wanneer een badkamer renoveren?

Zoals al eerder benoemd, wordt bij een badkamerrenovatie de huidige indeling van de badkamer behouden. Dat betekent dat het sanitair en de verlichting op dezelfde plek blijft zitten. 

Ben je ook niet tevreden met de indeling? Dan is het beter om te kiezen voor een badkamerverbouwing. Dan heb je namelijk de mogelijkheid tot het verleggen van de leidingen.

Je kunt kiezen voor een badkamerrenovatie wanneer je niet meer tevreden bent, of wanneer je badkamer verouderd is. 

De mogelijkheden bij badkamerrenovatie

Het renoveren van een badkamer is de goedkoopste manier om je badkamer weer op te knappen. Er is veel mogelijk: zo kun je kiezen voor nieuw sanitair, nieuwe badkamermeubels, nieuwe tegels en een douchewand. Een badkamerrenovatie is meestal binnen één week afgerond. 

Wil jij je badkamer renoveren?

Dan zijn dit de mogelijkheden!

 • Badkamer opnieuw betegelen, zowel de wanden als de vloeren. 
 • Nieuw sanitair plaatsen
  • Inloopdouche
  • Douchecabine
  • Douchebak
  • Toilet
  • Wastafel
  • Bad
 • Nieuwe badkamermeubels
 • Verwarming en verlichting vernieuwen
 • Het installeren van ventilatiesystemen

Wat kost een badkamerrenovatie?

Welke kosten je precies kunt verwachten, hangt vooral af van de werkzaamheden die je laat uitvoeren. Gemiddeld kost een badkamerrenovatie al snel tussen de €2.500,- en €10.000,-. 

In de onderstaande tabel vind je een overzicht van de kosten per onderdeel.

Onderdeel badkamerGemiddelde prijs
Wandtegels€10,- tot €70,- per m²
Vloertegels€15,- tot €150,- per m² 
InloopdoucheVanaf €1.800,-
Douchecabine€1.300,-
Douchebak€420,-
Wastafel€400,- tot €800,-
Toilet€200,- tot €900,- 
Kraan€150,- tot €450,-
Bad €800,- tot €3.000,-
Badkamermeubels
Badkamer verlichtingAfhankelijk van je eigen voorkeur
Badkamer verwarming€250,- tot €900,-
Ventilatiesysteem€2.800,- en €7.000,-

De meest gemaakte fouten bij een badkamerrenovatie

Helaas maken veel mensen fouten bij een badkamerrenovatie. We hebben daarom de meest gemaakte fouten voor je op een rij gezet, zodat jij de badkamer van je dromen kunt creëren! 

 1. Te weinig opbergruimte: het komt vaak voor dat je te weinig opbergruimte in je badkamer hebt. Zeker bij kleinere badkamers is dit vaak het geval. Zorg ervoor dat je voldoende mogelijkheden en opbergruimte hebt voor schoonmaak- en verzorgingsartikelen, handdoeken en shampoo.
 2. Te weinig ruimte over om te bewegen: in een het ontwerp leek het allemaal te passen, maar in het echt is het toch wel krap. Ook dat komt helaas vaak voor. Een badkamerspecialist denkt graag met je mee hoe de ruimte zo efficiënt mogelijk kan worden ingedeeld. 
 3. Slechte planning: ook een slechte planning komt helaas vaak voor. Tijdens een badkamerrenovatie kun je geen gebruik maken van het sanitair. Het is dus belangrijk dat de renovatie pas begint wanneer alle materialen binnen zijn. 
 4. Te gladde vloertegels: badkamers worden snel te glad en helaas letten mensen niet altijd op het soort tegels. Niet alle tegels zijn geschikt voor in de badkamer, wat de kans op glijpartijen enorm vergroot. Kijk goed naar de R-waarde van de tegels: deze moet minimaal 11 of meer zijn. 
 5. Gebrek aan ventilatie: de badkamer is een vochtige ruimte waar snel vochtproblemen ontstaan. Met goede ventilatie kun je dit voorkomen!