Hobby & vrije tijd

Brouw een zwaar bier in een brouwketel

Zelf bierbrouwen is voor veel mannen natuurlijk het ultieme. Toch hebben veel mannen nog geen idee hoe eenvoudig het tegenwoordig is om dit helemaal zelf te kunnen doen. Met een starterspakket kun je namelijk ieder gewenst biertje helemaal zelf in je eigen keuken brouwen. Het enige wat je nodig hebt, is een grote pan van een liter of 6, zodat je hier het bier in kunt klaarmaken. Ook zijn er daarnaast nog een aantal andere manieren waarop jij eenvoudig zelf bier kunt brouwen, hoe je dit kunt doen vertellen we je in in dit artikel.

Maak gebruik van een brouwketel

Met een standaard pakket kunt je ongeveer 6 liter bier brouwen. Omdat we ons heel goed kunnen voorstellen, dat wanneer je met een stel vrienden bent je toch echt wel wat meer nodig hebt, is het gebruik van een brouwketel de perfecte manier. De Brew Monk brouwketels zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende formaten. Zo kun je kiezen voor een 30, 50 of zelfs 65 liter ketel van Brew Monk. Zo hoef je geen starterspakket te bestellen, maar kun je ook een groter pakket bestellen. Houd er alleen wel rekening mee, dat je de ketel niet te vol doet. 

Zelf een recept bedenken

Je kunt online natuurlijk tal van verschillende pakketten bestellen. Wanneer je er langzaam wat bedrevener in wordt, kun je er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om je eigen imperial bier te brouwen. Het enige wat je dan hoeft aan te schaffen, dat zijn de juiste ingrediënten, zodat je direct aan de slag kunt. Zo kun je met een brouwketel dus veel meer liter bier tegelijk brouwen, wat natuurlijk ontzettend leuk is als je bijvoorbeeld tijdens je verjaardag je eigen bier wilt schenken. Let echter wel op, dat het brouwen van het bier wel even in beslag neemt, dus je hier tijdig mee begint.

Verschillende soorten recepten

Je kunt in principe elke biertje brouwen wat je kent. Uiteraard is het wel de bedoeling dat je hiervoor ook de juiste ingrediënten en ook het recept hebt, maar met een bier brouwketel staat niets je verder meer in de weg om aan de slag te gaan. Nog leuker is het, als je met een paar vrienden allerlei verschillende soorten bier gaat brouwen, zo kun je namelijk over enkele weken een bierproeverij organiseren, met alleen maar zelfgebrouwen bier. Hoe leuk is dat?