Wonen & tuin

De badkamer trends van 2022 de je niet mag missen!

Waar een badkamer een paar jaar geleden alleen werd beschouwd als praktische ruimte, is dit in de afgelopen jaren gerevolutioneerd tot één van de belangrijkste plekken in je huis. Een badkamer is niet alleen bedoeld om je te wassen en tanden te poetsen. Nee, het is de plek waar jij tot rust kan komen en jezelf eens even lekker kunt verwennen. Het uiterlijk van onze badkamer in dan ook flink veranderd ten opzichte van vroeger. Vroeger maakte het helemaal niet uit hoe je badkamer eruitzag en nu willen we allemaal de mooiste hebben. In dit artikel gaan we langs dé badkamers trends van 2022.  

Natuurlijk en luxe

In 2022 willen we een badkamer met zoveel mogelijk natuurlijke materialen, maar waar wel de luxe vanaf spat. Luxe materialen als nikkel, koper en grafiet zijn erg populair. Waar vroeger alles zilver was, kiezen we nu voor goud, goud en nog meer goud. Vele badkamers bezitten tegenwoordig zelfs gouden kranen en lichtknoppen. Wanneer je deze luxe materialen combineert met een natuursteen als bijvoorbeeld cement, hout of marmer creëer je echt een badkamer met klasse. Zo’n badkamer dient daarna wel met klasse te worden behandeld, want bijvoorbeeld marmer behandelen is echt een vak apart. Natuurlijke materialen vragen nu eenmaal om zorgvuldig onderhoud en luxe materialen net zo goed. In een studentenhuis zou deze optie dus absoluut niet scoren! 

Je eigen spa 

Badkamers van tegenwoordig draaien om rust en sereniteit. Stap je je badkamer in, dan moet je echt het gevoel hebben alsof je de spa binnenloopt. Het is de plek voor jou waar je na een drukke dag helemaal tot rust kan komen om vervolgens weer sen door het leven te gaan. Het is de plek van ontlading en vaarwel zegging tegen alle negatieve aspecten in het leven. We zijn al jaren bezig om dit spa gevoel te creëren, denk maar aan de trend van de regendouche, Boeddhabeelden en bubbelbaden in de badkamer. In 2022 zien we nog meer luxe voorbijkomen met een eigen stoomruimte, sauna, tv, dubbele douche of zonnebankdouche. Helaas zijn deze opties erg duur, maar ook met wat minder geld doen we er alles aan om het spagevoel te bereiken. Denk aan de toevoeging van een muziek box en heerlijke verzorgingsproducten die tegenwoordig in elke badkamer te vinden zijn. In 2022 doen we alles voor een beetje ontspanning en het kan allemaal niet gek genoeg. Krijg jij al een spa gevoel wanneer je je badkamer binnenloopt? 

Meer, meer en meer 

De tijd van één soort tegel voor de vloer en wand is helemaal voorbij. In 2022 mixen en matchen we er oplos. Verschillende tegels worden gecombineerd en alles kan en mag. Probeer je tegels wel te beperken tot maximaal 4, want anders wordt het wel een hele bonte kermis in je badkamer en ga je niet meer tot rust kunnen komen in je eigen badkamer. Ook worden tegels vaak gecombineerd met gedeeltelijk stucwerk. Dit is praktisch voor de schoonmaak en ook nog eens stijlvol. Voor hoeveel tegels kies jij?