Wonen & tuin

Buster & Punch lampen

Buster & Punch lampen

Buster & Punch lampen is een merk dat in 2013 is opgezet in Oost-Londen door Massimo. Na zijn carrière bij Foster & Partners en Richard Rogers besloot hij zijn eigen passie na te jagen. 

Buster & Punch lampen, hoe het begon

In een garage in Londen ontdekten de oprichter, Massimo, zijn passie en begonnen ze dingen met hun handen te maken. Een diversiteit aan producten ontstond, van hardware tot motoren tot whisky bars, juwelen, kleding en uiteindelijk tot lampen. Overdag werkte Massimo als architect en ’s nachts maakte hij aangepaste motorfietsen. Hij maakte alle onderdelen opnieuw en begon zijn motorfietsen opnieuw te maken en te verkopen. Al snel veranderde de verzoeken van klanten zijn passie richting interieur, van deurklinken tot toiletrolhouders tot lampen. Zo ontstond Buster & Punch lampen in Londen. 

De lamp-onderwerpen van Buster & Punch

De collectie van Buster & Punch lampen is er een van onverwachte en elegante details. Je kunt wel zeggen dat de producten uitermate geschikt zijn voor mensen die durven en willen wonen met overtuiging. Zelf zegt Buster & Punch over hun onderwerpen: “Ons werk is geïnspireerd door de Londense mode, muziek en subcultuur waar we samenwerken met straatartiesten, fietsenmakers, muzikanten en modeontwerpers on attitude te injecteren in onze vervaardigde producten.” Dit merk onderscheid zich door te werken met zeldzame vaste materialen om bijzondere items te ontwerpen voor dagelijks gebruik.

Een van de bekendste lampen is de Hooked wandlamp, die mooi op zichzelf hangt en overal in de kamer kan worden toegepast. Door de haak die van messing is kun je de lamp ook nog in hoogte verstellen, waardoor lichtinval vanaf elke hoek mogelijk is. Een praktische lamp dus met een eenvoudige robuust uiterlijk en tegelijk een moderne touch met de ledbulb die in elk kantoor aan de muur kan sieren. 

Kwaliteit van Buster & Punch lampen

De verlichting van Buster & Punch staat voor puur, stoer en robuust. Elke lamp opnieuw wordt met precisie ontworpen en over elk detail is nagedacht. Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij de Buster & Punch lampen, waardoor je zonder meer jaren plezier hebt van deze lampen. Los van hun eigen unieke karakter, zijn het ook nog eens lampen die in elk interieur thuis passen en net even een rauwe tint kunnen geven aan het interieur. 

Samenwerkingsverbanden 

Buster & Punch houdt zich nog steeds niet alleen bezig met lampen maar ook met de andere zaken zoals accessoires, keukens en deurbeslag. Inmiddels hebben zij samenwerkingsverbanden met grote merken zoals Rolls Royce en Harrods. Met Harrods hebben zij de zogenoemde “Rockstar bar” ontworpen en hun eigen huisstijl erin laten terugkomen waar Harrods zijn authentieke whisky invloeden heeft toegepast. De Led Buster bulb is gemaakt samen met Rolls Royce en heeft een exclusieve gouden bajonet. 

Buster & Punch lampen zijn een van de vele producten die Buster & Punch maken met hun robuuste eigentijdse look, waardoor jij in jouw interieur niet alleen hun lampen kan verwerken maar ook hun keukens, deurbeslag en misschien zelfs wel een motorfiets voor op mooie zomerdagen om te toeren.