Wonen & tuin

De perfecte loungeset

loungesethoes

Wie wilt dat nou niet? Een prachtige loungeset in hun tuin, waar je heerlijk kunt genieten van het zonnetje. Ideaal toch? Maar eerst even een loungeset vinden dan! Wat voor soorten loungesets zijn er en wat past bij jou? Dat lees je hier!

Diverse materialen

Je kunt loungesets krijgen in verschillende materialen zoals hout, aluminium, kunststof, vlechtwerk of RVS. Eigenlijk zijn alle materialen vrij simpel in onderhoud, behalve de houten loungesets. Deze vergen vaak wat extra aandacht, maar zien er wel erg mooi uit! Heb je geen zin om je loungeset veel te onderhouden? Dan is een houten loungeset waarschijnlijk niet de beste keuze.

Verschillende soorten

Naast de verschillende materialen zijn er ook twee soorten loungesets. Zo zijn er vaste loungesets en modulaire loungesets. De vaste loungesets kun je, zoals je het al leest, niets verplaatsen of combineren. Dit is een vast geheel en daar moet je het dus mee doen. Een modulaire loungeset bestaat uit verschillende onderdelen en deze kun je dus verplaatsen en combineren met elkaar. Het is ook een stuk gemakkelijker om te verplaatsen dan een grote vaste loungeset. 

Als je zeker weet dat de loungeset op een vaste plaats komt te staan is een vaste loungeset ideaal. Ben je toch wat onzeker en wil je de loungeset makkelijk kunnen verplaatsen? Dan kun je beter kiezen voor een modulaire loungeset.

Verschillende maten

Natuurlijk moet je ook nadenken over hoe groot je loungeset kan zijn. Je bent natuurlijk afhankelijk van de ruimte in je tuin. Heb je een kleine tuin? Dan is het misschien niet handig om een loungeset aan te schaffen, maar eerder wat losse tuinmeubelen. Afhankelijk van de grootte van je tuin, zou er ook een kleine loungeset in kunnen.

Denk hierbij ook aan met hoeveel mensen je in huis woont. Willen jullie met z’n allen buiten kunnen zitten op de loungeset? Check dan even hoeveel personen er (comfortabel, dus niet op elkaar gepropt) kunnen zitten op de loungeset. Het handigst is om langs te gaan bij de winkel om er een uit te proberen. Vergeet ook niet de specifieke maten te vragen! Hij moet namelijk wel je tuin in komen en er in passen!

Onderhoud

Zoals eerder al genoemd is, zijn de meeste loungesets bijna onderhoudsvrij. De meeste materialen zijn makkelijk schoon te maken en gaan ook lang mee. Hout daarentegen is wat vatbaarder tegen de weersomstandigheden en verkleurt ook sneller. Hierdoor is het belangrijk om meer aandacht te besteden bij houten loungesets.

Eén van de dingen die kunnen helpen bij het behouden van de kwaliteit van je houten loungeset is een loungesethoes. Deze kunnen overigens ook erg nuttig zijn bij loungesets van andere materialen. Een loungesethoes beschermt tegen de weersomstandigheden en ongedierte. Zo hoef je ook minder vaak je loungeset schoon te maken. 

Heb je een modulaire loungeset met losse onderdelen? Geen probleem, gelukkig is er een ruim aanbod aan verschillende beschermhoezen. Zo kun je al je tuinmeubelen beschermen!

Hopelijk kun je met deze informatie op zoek naar jouw perfecte loungeset!