Elektronica & telecom

De voordelen van een WordPress website

WordPress is een content management systeem (CMS), dat houdt in dat je op een eenvoudige manier een website kunt maken en onderhouden. Het was ooit begonnen als een Cms waar je handig een weblog mee kon maken. Inmiddels is het veel meer dan dat en wordt het door grote bedrijven als Radio 538 en Ford gebruikt om een website, webshop of weblog te beheren. En dat doen ze niet zomaar, hieronder lees je meer waarom WordPress een handig CMS is:

WordPress is SEO vriendelijk

In de basis is WordPress SEO vriendelijk, maar het hangt natuurlijk ook af van de verdere opzet van je website. Dat houdt in dat het gekozen template, de juiste structuur en goede SEO teksten ook bepalend zijn. Doordat WordPress ook veel gratis SEO plugins heeft, kun je de website nog SEO vriendelijker maken. Ook zijn er plugins om je websites sneller te laten laden. Ook dit heeft een positieve invloed op je ranking in zoekresultaten.

Een WordPress website is uitbreidbaar

Op zichzelf biedt WordPress al zeer uitgebreide functionaliteiten aan je website. Maar voldoet dit pakket niet aan je verwachtingen of je eisen? Dan is je website gemakkelijk uit te breiden met plugins, daarmee wordt bedoeld tools, gadgets en modules met extra functionaliteiten. De bibliotheek van WordPress bevat duizenden gratis plugins en thema’s voor verschillende doeleinden. Ook zijn er tegen betaling professionele plugins beschikbaar.

WordPress blijft zich maar verder ontwikkelen

WordPress is een open-source, daardoor helpen duizenden vrijwilligers van overal op de wereld voortdurend mee aan het ontwikkelen van de site. Dat is dus ook de reden dat WordPress steeds met de nieuwste ontwikkelingen meegaat op het gebied van webdesign, veiligheid en zoekmachineoptimalisatie. Doordat er een actieve user community is van WordPress helpt het niet alleen bij de ontwikkeling. Ook voor gebruikers die iets niet snappen staan ze voor je klaar!

WordPress is voor het grootste gedeelte gratis. Maar er zijn wel een aantal uitzonderingen waar wel voor betaald moet worden. Zoals de domeinnaam, een webhost en een webdesigner.

Wil jij een kwalitatieve WordPress website laten maken in Eindhoven? Dan is dat nu mogelijk!