Hobby & vrije tijd

Hoe begin je met schilderen?

Heb je altijd al willen schilderen maar heb je geen idee hoe je moet beginnen? Of sterker nog waar je moet beginnen? Er zullen vast nog wel meer vragen in je hoofd afspelen, wat voor materialen je nodig hebt. Waar elke schilder moeite mee heeft, wat die moet gaan schilderen? Daarom staan hieronder een paar tips voor je klaar om te beginnen met schilderen. Overigens gaat het om acrylverf.

Starten met schilderen

Je hebt uiteraard een aantal materialen nodig voordat je begint met schilderen. Het is logisch dat je acrylverf nodig hebt en papier of een schildersdoek waarop je moet kunnen schilderen. Ook zijn er nog allerlei materialen waar je misschien niet meteen aan denkt, maar wat wel van pas kan komen. Het hoeft ook helemaal niet duur te zijn, het grootste gedeelte kun je gewoon kopen bij de Action. Hieronder staan de andere benodigdheden op een rijtje:

  • Een set met minimaal 20 tubes verschillende kleuren verf.
  • Een schildersdoek.
  • Een palet met afscheurbare vellen papier.
  • Verschillende penselen rond en plat in diverse maten.
  • Setje met paletmessen.
  • Maskeertape.

Wat ook handig is, is een schildersezel niet iedereen vind het even handig, maar het zorgt wel voor een goede stabiliteit.

Boeken over schilderen voor beginners

Het boek schilderen met acrylverf voor dummies geeft je vakkundige instructies om in diverse stijlen en met verschillende technieken te leren verven. Stap voor stap ga je er mee bezig, om je vaardigheden te oefenen en onder de knie te krijgen. Zo kun je uiteindelijk zelf soortgelijke stukken met eigen onderwerpen en vlakverdelingen verven. Het boek bevat duidelijke instructies en een grote variatie aan projecten en stijlen. Je zou meteen kunnen starten om je passie op te laten bloeien en het is ook nog eens een stuk voordeliger dan een hele cursus te volgen.

Op youtube tutorials kijken

Nu je de materialen in huis hebt kun je beginnen met schilderen. Sommige mensen beginnen uit het niets en anderen hebben liever een doel voor ogen. Er zijn verschillende accounts op youtube die dagelijks met challenges komen om daar mee aan de slag te gaan. 

Succes met je artistieke aard te ontdekken!