Geen categorie

De zomer komt eraan: zo fleur je de tuin op

Vijverbenodigdheden

Een winter kan veel veranderen aan je tuin. Je kunt van alles aan je tuin doen om hem een beetje op te fleuren zodat je er met het lekkere weer van kan genieten. Er zijn een hoop dingen die je kunt aanpassen aan je meubels en planten in je tuin. Er zijn misschien planten dood gegaan of ze moeten worden bijgewerkt. Hiervoor is het wel handig om gereedschap te hebben en hoveniers die jou advies kunnen geven.

Snoeien en onkruid wieden

Een van de belangrijkste dingen die je wilt weghalen als de zomer op komst is is het onkruid dat er in de tuin te vinden is. Je kunt vaak het beste beginnen met het schoffelen van je hele tuin om al het onuitgenodigde onkruid te verwijderen. Dit zal een enorm verschil maken en je tuin er al een stuk beter laten uitzien. Daarna kun je beginnen met de rest van je tuin. Als je gras hebt kun je het maaien en vervolgens nieuwe plantjes en zaadjes in de tuin planten. Dit zal ervoor zorgen dat je tuin er in de zomer weer zo gezellig mogelijk bij ligt.

Het opfleuren van een vijver

Er zijn een hoop vijverbenodigdheden die je goed kunt gebruiken voor het onderhouden van je vijver. Na een lange winter kan er nogal wat onkruid en ongedierte rondom de vijver zitten. Een tuinvijver is een verrijking voor iedere tuin, maar het onderhouden ervan kan een enorme klus zijn. Het is daarom belangrijk dat je je vijver goed onderhoudt, het liefst ook gedurende de winter. Zo kun je onder andere gebruik maken van een vijverpomp, vijverfilter en vijverstofzuigers. Ook kunnen er veel bacteriën en ongedierte worden aangetrokken naar de vijver. Dit is vaak eenvoudig op te lossen met onder andere waterbehandelingen. Daarnaast kun je om de dieren die je wel wilt houden in je vijver koi voer voeren en eventueel vis medicijnen toedienen.