Wonen & tuin

Drie leuke woonplaatsen die centraal in Nederland liggen

leuke woonplaatsen centraal in nederland

Een woonplaats moet natuurlijk aan verschillende eisen voldoen. Zo moet het veel voorzieningen hebben en leuk en gezellig zijn, maar de ligging is ook erg belangrijk. Zeker als je voor je werk regelmatig naar de uithoeken van het land moet, is het handig als je op een centrale plek woont. Hieronder vind je drie leuke woonplaatsen in Nederland die ook nog eens centraal gelegen zijn.

Utrecht

Als eerste hebben we natuurlijk Utrecht. Dit is zo’n beetje de meest centrale en populairste plek in Nederland om te wonen. Alleen in Amsterdam wonen meer mensen. Utrecht heeft vele voordelen als woonplaats. Zo is het een grote stad en heb je dus veel belangrijke voorzieningen in de buurt. Bovendien is het ook een hele gezellige stad met leuke wijkjes, kleine winkels en veel restaurants en terrasjes. Daarnaast is het natuurlijk ook een prachtige stad. Hij lijkt erg op Amsterdam, alleen heb je dan niet zoveel last van al die toeristen. Je hebt wel dezelfde mooie historische binnenstad met prachtige gebouwen en eindeloze grachten.

Apeldoorn

Een andere centrale plek in Nederland waar je heerlijk kunt wonen, is Apeldoorn. Het is wel een stad, maar het heeft de sfeer en gezelligheid van een dorp. Echter heb je hier natuurlijk wel alle faciliteiten en voorzieningen die een stad heeft. Er zijn ook ontzettend veel verschillende soorten winkels waar je een heerlijk dagje kunt shoppen. In deze mooie stad is altijd wel iets te doen, waardoor het er ook altijd erg levendig is. Er zijn veel prachtige woningen te vinden in deze stad, waaronder heel veel nieuwbouwwoningen. Bekijk het nieuwbouw aanbod in Apeldoorn hier. Tot slot zit je in Apeldoorn ook goed als je van de natuur houdt. Er zijn namelijk verschillende parken in de stad en daarnaast liggen de Veluwe ontzettend dichtbij.

Amersfoort

Tot slot kun je ook kiezen voor Amersfoort. Deze stad is erg populair om te wonen onder de mensen die werkzaam zijn in de Randstad. Je bent namelijk in een mum van tijd in Amsterdam, maar je woont wel een stuk rustiger en goedkoper! Ook hier heb je natuurlijk weer veel voorzieningen bij de hand, maar ook de prachtige historische binnenstad van Amersfoort maakt het heerlijk om hier te wonen. Daardoor lijkt het, zeker in de zomer, net alsof je op vakantie bent. Daarnaast is het ook een hele gezellig stad waarbij je snel nieuwe mensen leert kennen.