Klussen & verbouwen

Dit is wat je moet weten over het kopen van een rolsteiger

Het kopen van een rolsteiger is niet iets wat je op dagelijkse basis doet. De kans is dan ook groot dat je niet precies weet wat hier allemaal bij komt kijken. Een steiger is iets wat behoorlijk veel geld kost en bovendien kun je er erg lang mee doen. Vandaar dat het verstandig is om goed te kijken naar wat voor mogelijkheden je allemaal hebt. Hier kun je meer vinden over waar je op moet letten bij het kopen van een rolsteiger.

Wat komt er kijken bij het kopen van een rolsteiger?

Wanneer je een rolsteiger wilt gaan kopen, is het belangrijk om te weten uit wat voor onderdelen deze allemaal bestaat. Je kunt zo onder andere gaan kijken naar de steigerwielen, het opbouwframe van Rolsteiger.net en de vloeren die er bij de steiger worden geleverd. Er zijn vandaag de dag namelijk een hoop bedrijven waar je steigers bij kunt kopen. De kwaliteit en de afmetingen van de steigers kunnen per bedrijf erg verschillend zijn. Ook is het verstandig om een aantal vragen aan jezelf te stellen. Je kunt bijvoorbeeld bij jezelf nagaan waar je de steiger voor wilt gebruiken en op welke hoogte je klussen uit moet voeren. Verder moet de steiger ook voldoen aan een aantal wetten en regels die er in Nederland zijn omtrent het gebruik van steiger. Deze zijn er om de veiligheid van de gebruiker te garanderen, maar ook om ervoor te zorgen dat andere mensen in de omgeving van de steiger geen gevaar lopen. 

De verschillende formaten

Het belangrijkste aan de steiger is dat deze tot de hoogte komt waar jij van plan bent om te gaan klussen. De werkhoogte zal namelijk al een hoop opties uitsluiten. Verder kun je ook kijken naar de breedte van de opbouwframes. Vaak kun je hierbij kiezen uit 75, 90 en 135 centimeter. Wat voor jou het beste is, is afhankelijk van de manier waarop je de steiger wilt gaan gebruiken. Als jij veel werkruimte nodig hebt, is het verstandig om geen risico te nemen en het grootste opbouwframe te kiezen. Ook kun je kijken naar het formaat van het platform. Er zijn kleinere en langere vloeren. De standaard afmetingen hiervoor zijn 190. 250 en 305 centimeter.