Elektronica & telecom

Een sporthorloge is écht een goede investering voor elke jogger of zwemmer

Loop je regelmatig hard of ben je een fanatieke zwemmer? Als sporter heb je verschillende doelen met joggen of zwemmen. Wil je gewoon in beweging blijven, afvallen of sport je om te presteren en steeds sneller en beter te worden? Welk doel je ook hebt, een sporthorloge is een goede investering, en afhankelijk van jouw noden is er wel voor iedereen een passende sporthorloge.

Extra motivatie

Een sporthorloge doet meer dan de tijd bijhouden. Op je sporthorloge zie je precies hoe vaak je gesport hebt en hoeveel meters of kilometers je hebt afgelegd. Je ziet progressie in je trainingen. Dit geeft je extra motivatie. Je houdt de voortgang tijdens je training of wedstrijd bij en vergelijkt achteraf je verschillende trainingen met elkaar. Ben je op de goede weg of moet er een tandje bij? Bij veel horloges stel je eenvoudig in dat je een melding krijgt als je een tijd niet gesport hebt. Als dat geen motivatie is!

Smartphone hoeft niet meer

Zwemmers hebben in het water niets aan een smartphone, maar veel hardlopers gebruiken een smartphone met fitnessapp om hun prestaties bij te houden. Deze apps zijn minder precies dan een sporthorloge. Bovendien is het joggen met een smartphone niet altijd even comfortabel. Een sporthorloge is een stuk lichter en niet zo log als een telefoon.

Je haalt alles uit je training

Ben je een fanatieke sporter en wil je jezelf steeds verbeteren? Een sporthorloge houdt nauwkeurig je snelheid, je hartslag en soms ook je VO2max bij. Deze laatste waarde zegt iets over je conditie. Achteraf analyseer je je trainingen en vergelijk je je tempotraining met de voorgaande tempotrainingen. Zie je verschil? Hoe was je hartslag tijdens deze trainingen? Een sporthorloge stelt je in staat om gerichter te trainen en zo beter te presteren.

Je hartslag monitoren

Bij duursporten als joggen en zwemmen creëer je een goede basis door te trainen op hartslag. Je horloge houdt de verschillende hartslagzones bij waarin je traint. Om beter te worden is het van belang om in verschillende hartslagzones te trainen. Tijdens een lange duurloop zorg je ervoor dat je hartslag niet teveel stijgt. Zodra je tijdens je training ziet dat je hartslag omhoog gaat, stel je je tempo bij. Ook als je wilt afvallen heeft trainen op hartslag voordelen. Vet verbranden gaat effectiever bij een lagere hartslag, dan bij een hogere hartslag. Je ziet na een periode van trainen dat je bij een hogere tempo dezelfde hartslag bereikt.

Kies een sporthorloge dat bij je past

Om het meeste uit je horloge te halen, kies je een sporthorloge dat bij je past. Ben je een beginnende sporter, dan is het echt niet nodig om een horloge met VO2max-meting of SWOLF-meting te hebben. Basisfuncties zijn voldoende. Voor zwemmen is een volledig waterdicht horloge onmisbaar. Doe je aan trailrunning, dan kies je een horloge met GPS en navigatie-app. Voor elk budget is er een passend sporthorloge.