Geen categorie

Een verbouwing? Een goede voorbereiding zorgt voor het beste resultaat!

Er zijn verschillende redenen om een huis te (laten) verbouwen. Het kan zijn dat je in een wijk woont waar je het heel erg naar je zin hebt, maar het huis voldoet niet helemaal aan je wensen. Of er is gezinsuitbreiding op komst en het huis is niet groot genoeg. Of misschien woon je in je ouderlijk huis en heb je daarom een emotionele band met het huis, maar is het huis oud en is het daarom nodig dat het wordt gemoderniseerd. Kortom: de uiteenlopende wensen kunnen vragen om alleen een modernisering tot het compleet veranderen van een huis. Iedere verbouwing, hoe klein ook, vraagt om investering. Deze betaalt zichzelf echter terug.

Start met een plan

Voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat, zul je eerst een plan moeten maken. Het moet duidelijk zijn welk eindresultaat je voor ogen hebt. Ook moet je vooraf weten wat de verbouwing gaat kosten en hoe die kosten gefinancierd kunnen worden. Zo kom je achteraf niet voor een verrassing te staan. Als je de verbouwing wilt uitbesteden, dan kun je het beste bij meerdere aannemers een offerte vragen, zodat je een vergelijking kunt maken. Houd er bij de planning van een omvangrijke verbouwing ook rekening mee dat je misschien even ergens anders moet gaan douchen, koken of zelfs wonen.

Duurzaam: isolatie

Een verbouwing verdient zichzelf altijd terug, omdat de meerwaarde van het huis hoger wordt. Daarbij zal men het zeker aan de energierekening merken, wanneer het huis verduurzaamd wordt. Het isoleren van een huis en het plaatsen van kunststof kozijnen kan op jaarbasis namelijk honderden euro’s besparing opleveren. Wat betreft isolatie, kun je kiezen voor spouwmuurisolatie. Als je huis van vóór 1920 is, dan bestaat de kans dat de woning geen spouwmuren heeft en dan zijn er de opties buitengevelisolatie of binnenmuurisolatie. Hieronder meer over de eerder genoemde kunststof kozijnen.

Duurzaam: kunststof kozijnen

Een andere manier om energie te besparen is het plaatsen van kunststof kozijnen. Een kunststof kozijn isoleert zeer goed omdat het profiel is opgebouwd uit luchtkamers die zorgen voor een hoge isolatiewaarde en dus een lagere energierekening. Daarbij gaat een kunststof kozijn veel langer mee dan een houten en is er nauwelijks onderhoud nodig. Je hoeft ze namelijk niet te schilderen en kunt ze eenvoudig schoonhouden met een sopje. Kunststof kozijnen zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en passen dus bij elke smaak en elk interieur.

Het gezegde “een goed begin is het halve werk” is bij een verbouwing zeker van toepassing, omdat een goede planmatige en financiële voorbereiding in hoge mate bijdraagt tot een succesvol eindresultaat.

Bron: Dhk kozijnen