Klussen & verbouwen

Alle soorten garagedeuren die er zijn

garagedeur

Het kopen van een garagedeur kan best lastig zijn. Immers, een deur van hoge kwaliteit gaat met gemak 10 jaar mee. Dus wanneer je je gaat oriënteren op het kopen van een nieuwe garagedeur, zijn er weer allemaal nieuwe mogelijkheden waar je nog niet vanaf wist.

In dit artikel bespreken we daarom alle soorten garagedeuren die er zijn en bespreken we per soort deur de voordelen. Hopelijk wordt het maken van een aankoop zo iets makkelijker voor je.

Openslaande garagedeuren

Openslaande garagedeuren zijn opgebouwd uit 2 deurbladen die onafhankelijk van elkaar geopend en gesloten kunnen worden. Openslaande deuren worden steeds vaker toegepast. Met name door mensen die hun garage niet meer als parkeerplaats gebruiken, maar bijvoorbeeld als opslagplaats.

Wat zijn de voordelen?

 • Je hebt de volledige ruimte in de garage tot je beschikking. De deuren klappen namelijk naar buiten toe open, waardoor de ruimte in de garage volledig vrij blijft.
 • De deurbladen zijn geïsoleerd, waardoor tocht en kou via het deurblad niet de garage in kunnen komen.
 • De deurbladen zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen. Bekijk hier alle soorten openslaande garagedeuren en prijzen.
 • Openslaande garagedeuren zijn ideaal voor als je de garage als kantoor gebruikt. Doordat de deuren onafhankelijk van elkaar geopend en gesloten kunnen worden, creëer je als het ware een voordeur voor de toegang tot je kantoor.

Garage roldeuren

Garage roldeuren zijn opgebouwd uit smalle deurpanelen die tijdens het oprollen in een opbergsysteem worden opgeborgen. Voorheen werden garage roldeuren met name toegepast in opslagboxen, maar tegenwoordig zijn er (geïsoleerde) modellen leverbaar die uitstekend geschikt zijn om als garagedeur toe te passen.

Wat zijn de voordelen?

 • Net zoals openslaande deuren, nemen garage roldeuren geen ruimte in, in de garage.
 • De deurpanelen zijn geïsoleerd en ongeïsoleerd leverbaar. Daardoor kun je voor een budgetoplossing kiezen op het moment dat je de garage als parkeerplaats gebruikt en isolatie geen rol speelt.
 • De deurpanelen worden verticaal geopend, daardoor kun je je auto tot vlak voor de garage parkeren zonder dat je zorgen hoeft te maken dat je auto tijdens het openen van de garagedeur beschadigd raakt.

Garage kanteldeuren

Kanteldeuren worden ook wel klassieke garagedeuren genoemd. Dat komt omdat ze voorheen bij vrijwel iedere nieuwe woning met een garage als garagedeur werden toegepast. Kanteldeuren bestaan uit één groot deurblad dat tijdens het openen naar buiten toe kantelt.

Wat zijn de voordelen?

 • Kanteldeuren zijn relatief goedkoop in aanschaf, daardoor zijn ze ideaal voor mensen die wel een garagedeur willen maar daarvoor niet diep in de buidel willen tasten.
 • Tegenwoordig zijn er naast ongeïsoleerde ook geïsoleerde kanteldeuren verkrijgbaar. Daardoor kun je tocht en vocht eenvoudig uit de garage weren.
 • Hoewel kanteldeuren relatief goedkoop zijn, zijn het hele degelijke garagedeuren waar je jarenlang plezier van hebt.

Sectionale garagedeuren

Sectionale garagedeuren zijn door de jaren heen steeds populairder geworden. Net zoals bij garage roldeuren is het deurblad opgebouwd uit smalle deurpanelen. Het grote verschil tussen een sectionaaldeur en een roldeur, is dat de deurpanelen tijdens het openen niet in een opbergsysteem worden opgerold, maar vlak onder het plafond worden gehangen.

Wat zijn de voordelen?

 • Sectionaal deuren zijn leverbaar in tal van verschillende kleuren en patronen. Van een moderne aluminium look tot een houtprint. Er is dus altijd wel een deur die bij de uitstraling van je woning past.
 • De deurpanelen van sectionaaldeuren zijn goed geïsoleerd waardoor tocht en kou de garage niet in kunnen komen.
 • Doordat de deurpanelen tijdens het openen niet naar buiten toe open kantelen kun je de auto vlak voor de garage parkeren, zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je auto tijdens het openen van het deurblad beschadigd raakt.

Meer weten over alle soorten garagedeuren?

Bekijk dan dit overzicht met meer achtergrondinformatie van alle soorten garagedeuren die je kunt kopen.