Wonen & tuin

Een woning kopen: hier moet je op letten

Wanneer je een woning wilt gaat kopen zijn er verschillende zaken waar je op moet letten. Enkele van de belangrijkste hebben we in dit artikel voor je beschreven! 

Aankoopmakelaar of niet?

Om te helpen bij het vinden van je droomhuis en het koopproces, kun je er voor kiezen om een aankoopmakelaar in te schakelen. Dit brengt gemak met zich mee en bespaard tijd, maar kost ook weer extra geld. Je kunt er dus ook voor kiezen het hele proces zelf te regelen, om zo geld te besparen. Je zult voor jezelf hier een overweging in moeten maken.

Het type huis

Er bestaan erg veel verschillende type huizen. Denk bijvoorbeeld aan rijtjeshuizen, twee-onder-één-kap woningen, flatwoningen, appartementen, hoekwoningen, vrijstaande woningen en nog veel meer. Verdiep je dus goed in de voor- en nadelen van ieder type, om te bepalen welke het beste bij jou past.

Huizen zoeken

Voor de zoektocht van je huis kun je gebruik maken van verschillende websites. Kijk bijvoorbeeld eens naar het koopwoningaanbod van Bagro Vastgoed! Bij hen kun je ook terecht voor het verkopen van je huis. 

Verken de buurt

Heb je een woning gevonden die wel ziet zitten? Vergeet dan niet om de buurt te verkennen. Veel mensen focussen zich alleen op het huis zelf, maar de omgeving waarin je woont is ook belangrijk. Loop op verschillende tijdstippen rond de buurt, en kijk wat je opvalt. Is het een rustige buurt? Of zijn er veel hangjongeren die tot ‘s avonds laat herrie maken? Ga niet alleen, maar neem iemand anders mee. Andere mensen vallen namelijk weer andere dingen op! Ook tijdens de bezichtiging is het dus verstandig om niet alleen te gaan.

Wanneer je zeker wilt weten of het huis vriendelijke buurtbewoners heeft, kun je zelfs gewoon even aanbellen en een praatje maken. 

Bouwkundige keuring uit laten voeren

Heb je je droomhuis gevonden? Dan is het verstandig om een bouwkundige keuring uit te laten voeren. Zo weet je wat de bouwkundige staat is van het huis dat je wilt kopen! Wanneer er hierbij gebreken worden ontdekt, kun je dit weer in je voordeel gebruiken tijdens de onderhandelingen.