Overig

Wat zijn de momenten voor muziek op je bruiloft?

Het kiezen van de juiste soorten muziek voor op je bruiloft kan best lastig zijn, je moet immers een stuk breder denken dan alleen de muziek voor op het feest. Tijdens een traditionele bruiloft zijn er meerdere muziekmomenten die ieder weer een bepaald soort muziek vragen, hoewel de keuze of dergelijke momenten zullen plaatsvinden en de muziek die er gedraaid zal worden geheel bij de mensen zelf ligt.

De ceremonie

De trouwceremonie is natuurlijk het belangrijkste moment van de dag zelf, het moment waarop je elkaar het jawoord gaat geven. Muziek kan bij de ceremonie de sfeer bevorderen, je hebt echter tijdens de ceremonie zelf ook meerdere momenten waar je andere muziek voor kunt gebruiken:

  • Voor de ceremonie zelf. Dit is het moment dat de genodigden de zaal, tent of andere ruimte binnen zullen lopen. Door middel van de juiste muziek af te spelen kun je gelijk al de stemming bepalen, houdt er wel altijd rekening mee dat de muziek niet overheersend moet zijn maar rustig op de achtergrond afgespeeld moet worden. 
  • Aanvang van de ceremonie. Vaak wordt er bij de binnenkomst en begin van de ceremonie zelf naar een bepaald liedje overgeschakeld. Hierdoor krijgen de gasten een signaal dat de ceremonie gaat beginnen.
  • Tijdens de ceremonie. Tijdens de trouwceremonie gaat het natuurlijk maar om één ding, toch kan het afspelen van rustige muziek op de achtergrond een bijdrage leveren. Muziek kan veel emoties opwekken bij de mens, waardoor er weer mooie momenten kunnen ontstaan. Misschien is het zelfs leuk om een liedje voor elkaar te kiezen die tijdens de ceremonie of het tekenen van de trouwakte kunnen worden afgespeeld. 
  • Het einde van de ceremonie. Tijdens het einde van de ceremonie zullen de getrouwden waarschijnlijk de ruimte uitlopen, de muziek die hierbij goed past moet hard en vrolijk zijn. 

Tijdens het trouwdiner

Het diner is natuurlijk een moment om even tot rust te komen en samen met je gasten te genieten van heerlijk eten en na te praten over de ceremonie. Een rustige playlist draagt hier goed aan bij, je kan bijvoorbeeld ook gebruik maken van een jazzbandje. 

Het feest

Het feest is natuurlijk ook een mooi moment waar veel mensen naar uitkijken, het is leuk om samen iets te oefenen voor de eerste dans, bijvoorbeeld een dans op een bepaalde liedje of muziekstijl. Daarna is het leuk om een leuk bandje in te huren, of denk bijvoorbeeld eens aan een bruiloft DJ van Psound. De bruiloft DJ zal muziek uit veel verschillende genres kunnen afspelen, ook is het voor de gasten leuk om liedjes aan te vragen. Aan het einde van het feest houden veel stelletjes vaak nog een laatste dans om de avond/dag te beëindigen, ook hier kan je iets voor voorbereiden of je kan het lekker simpel houden.