Overig

Franse restaurants in Groningen

Groningen heeft restaurants voor iedereen. Zo ook de Franse keuken. Volgens Tripadvisor zijn dit de beste Franse restaurants in Groningen.

 1. ‘t Koetshuys
 2. Houdt Van Eten
 3. Vive La vie
 4. Restaurant Voila
 5. Xo
 6. Restaurant de Haan
 7. Bellami’s Bar à Manger & Classic Bistro
 8. Bistro Blanche
 9. De Grote Frederik Bistro
 10. Restaurant Eetwaar

Deze restaurants bieden je van alles aan. Zowel stukken vlees als een lekker lunch, maar ook vegetarische gerechten en nagerechten. Uiteten Groningen heeft je genoeg te bieden!

Mobiele apps om te reserveren

Als je lekker uit eten wilt naar je favoriete restaurant en je weet dat het druk gaat worden is het misschien toch verstandig om te gaan reserveren, voordat je voor een vol restaurant zonder plek staat. Gelukkig zijn er in de huidige tijd van de technologie genoeg apps beschikbaar om jouw tafeltje te reserveren. Hieronder een rijtje

 • Spontaan – Je raadt het al. Dit is een app als je ineens spontaan uiteten wilt, maar wel een beetje op de centen wil letten. Met één swipe is jouw reservering gefixt en kun je lekker spontaan een avondje uit eten.
 • Het Laatste Tafeltje – Soms zit een restaurant maar voor de helft vol of wordt er op ’t laatste moment afgezegd. Dit is natuurlijk zonde en niet nodig. Lastminute kortingen worden hier gegeven tot wel 70%. Dit is een toffe app voor de late beslissers om uit eten te gaan.
 • Tripadvisor – Dit is een iets bekendere app. Dit is de meest handige app om te kijken of je naar een lekker of een minder lekker restaurant gaat. Dankzij het slimme algoritme en de functies van de app, kun jij eten bij je favoriete restaurant.
 • TheFork – Een soort Tripadvisor, maar dan een Nederlandse variant. Hier kun je ook je voorkeuren aangeven en lastminute reserveren. Ook hier staan beoordelingen bij en je plekje reserveren is zo gefixt.
 • Urban Journalist – Urban Journalist is een jonkie. De app werd in 2018 gelanceerd en moet je zeker hebben wanneer je hotspots cool vindt. Zoek naar de tofste plekjes vlakbij jou en reserveer!
 • OpenTable – Internationale app waarmee je jouw reservering kunt plaatsen. Meer dan een halve ton aan restaurants staan hierin en reserveren is zo gepiept.