Overig

Zo krijg je grip op- en inzicht in je organisatie

Wat is het belangrijkste element van een goed draaiende organisatie of bedrijf? Veel mensen zullen natuurlijk zeggen winstgevendheid, klantvriendelijkheid of expertise. Natuurlijk zijn deze dingen super belangrijk. Immers draaien de meeste bedrijven toch echt om de winst en zo wordt een succesvol bedrijf dan ook gemarkeerd. Maar winstgevendheid is niet de oorzaak van succes, maar haar gevolg. 

Wat zijn dan de oorzaken van een goed draaiend bedrijf. Zeker, wat ons betreft horen klantvriendelijkheid, expertise en een goed aanbod aan producten hier zeker bij. Zonder klantvriendelijkheid wordt je bedrijf al snel vermijdt en kiezen mensen voor de concurrent. Hetzelfde zal gebeuren als je niet de juiste kennis hebt, of een slecht aanbod aan producten. Dus, zeker, klantvriendelijkheid, expertise en het juiste aanbod aan producten zijn belangrijke oorzaken voor succes.

Maar wat ons betreft is er nog een belangrijke oorzaak voor succes en deze hangt meer af van het management. We hinten hier op het inzicht hebben en grip hebben op je organisatie of bedrijf. Waarom is dit zo belangrijk zul je je misschien afvragen? Nou, als je als manager goed inzicht hebt op je bedrijf (daarmee bedoelen we bijvoorbeeld de financiële uitgaven, workflows, roosters, wetgeving en dergelijke zaken) dan heb je een goed beeld van wat er allemaal gebeurd binnen je bedrijf en kun je je werknemers goed aansturen. Het goed aansturen van je werknemers leidt tot een efficiëntere werkvloer en dat uiteindelijk tot meer winst.

Maar lang niet elk bedrijf heeft echter grip op en inzicht in haar organisatie. Dit komt omdat het ook allesbehalve makkelijk is. Je hebt waarschijnlijk te maken met zeer veel werknemers, er lopen meerdere projecten tegelijkertijd en je probeert ook nog te concurreren met andere bedrijven. Om inzicht te houden in je bedrijf heb je dus eigenlijk wel een hulpmiddel nodig. Gelukkig zijn er opties. Bedrijven zoals Pepperflow bieden bijvoorbeeld software matige oplossingen voor organisatiebeheersing en project portfolio management. In dit korte artikel vertellen we je er iets meer over. 

De oplossing 

Wellicht denk je nu, hoe kan een software mijn inzicht in het bedrijf nu verbeteren. Veel mensen vragen zich dit af, maar dat is wel onterecht, want het is eigenlijk heel logisch. Neem bijvoorbeeld de project portfolio management software van Pepperflow. Deze zorgt ervoor dat je verschillende projecten allemaal overzichtelijk op één software systeem komen te staan. 

Wat kun je dan zoal allemaal inzien. Ten eerste de financiële situatie rondom elk afzonderlijk project. Waar gaat het geld heen, hoeveel  en wanneer is voor elk project duidelijk te zien. Dit is erg bevorderlijk. Zie je bijvoorbeeld dat één project ruimschoots budget heeft, geef dit dan door naar een ander project waar meer geld nodig is. Maar je hebt niet alleen inzicht in de financiële situatie rondom afzonderlijke projecten. Je kan de software namelijk ook gebruiken om je werknemers te verdelen over verschillende projecten. Zo heb je niet alleen financieel inzicht, maar ook nog eens inzicht in de workflow. 

Aan de hand van deze inzichten kun je vervolgens geld en werknemers verdelen naar behoeften. Inzicht door mate van software, levert dus grip of je organisatie op. Deze grip op je bedrijf, mits je deze natuurlijk goed gebruikt, gaat tot een hogere efficiëntie leiden. Ben je een beetje enthousiast geworden door dit artikel, kijk dan eens op de website van Pepperflow voor meer informatie.