Diensten

Heb je problemen met je financiën? Hier is wat advies.

Er zijn maar weinig onderwerpen die zo’n grote invloed hebben op het leven van individuen en hun families als die van persoonlijke financiën. Onderwijs is essentieel als je de juiste financiële stappen wilt zetten om een zekere toekomst te garanderen. Door gebruik te maken van de tips in het volgende artikel kun je je voorbereiden op de noodzakelijke volgende stappen.

Koester je carrière, voor maximale efficiëntie met persoonlijke financiën. Aangezien je werk de plaats is waar je je geld genereert, zou het je eerste prioriteit moeten zijn om voor te zorgen. Als je carrière eronder lijdt, dan zal ook alles in de keten eronder lijden. Zorg er dus voor dat je je carrière boven alle andere investeringen houdt.

Het opzetten van geplande overschrijvingen van je primaire rekening naar je spaarrekening is een uitstekende manier om je spaarinspanningen te starten. Dit zal je dwingen om geld te sparen. Door het opzetten van een spaarplan kunnen jullie sparen voor een bruiloft of speciale vakantie.

Schrijf nummers op om contact op te nemen met dienstverleners zoals jullie creditcards en bank in geval van verlies of diefstal. Met deze gratis nummers bij de hand zal het melden en annuleren veel makkelijker zijn. Ze zullen ook helpen als je locaties moet vinden om snel geld te krijgen. Bewaar deze nummers ook in je telefoon, maar bewaar een schriftelijke kopie in geval van telefoonproblemen.

Houd je chequeboekje in balans. Het is echt niet zo moeilijk en kan je de kosten en schaamte van gestuiterde cheques en te hoge kosten besparen. Bel niet alleen de bank voor een tegoed en reken erop dat je dat bedrag op je rekening hebt staan. Sommige debet- en chequebetalingen zijn misschien nog niet vereffend, met als gevolg dat er bij de bank een rekening in rekening wordt gebracht.

Schulden

Een belangrijke stap bij het repareren van je krediet is om er eerst voor te zorgen dat je maandelijkse uitgaven worden gedekt door je inkomen, en als dat niet het geval is, uit te zoeken hoe je de uitgaven kunt dekken. Als je nog steeds je rekeningen niet betaalt, zal je schuldsituatie nog verder verslechteren, zelfs als je probeert je krediet te repareren.

Betaal je hoge renteschulden af voordat je gaat sparen. Als je spaart op een rekening die 5% betaalt, maar geld verschuldigd is op een kaart die 10% kost, dan verlies je geld door die schuld niet af te lossen. Maak er een prioriteit van om je kaarten met hoge rente af te betalen en stop dan met het gebruik ervan. Sparen wordt ook makkelijker en voordeliger.

Als je werkgever een match aanbiedt aan je 401K, zorg er dan voor dat je ten minste het bedrag bijdraagt dat ze matchen. Wanneer een werkgever aanbiedt om je geld te matchen, geven ze je in wezen gratis geld. Het geld dat je bijdraagt zal je helpen om je pensioendoelen te bereiken en is belastingvrij. Het is een win-win situatie, rondom.

Je moet alles wat kapot is repareren als je je huis klaarmaakt voor de verkoop, maar geen hoge kosten in rekening brengen op je creditcard. Eventuele dure kosten kunnen van invloed zijn op je kwalificatie voor je volgende hypotheek. Zoek een economische manier om reparaties effectief uit te voeren zonder iets moois te doen, en probeer te betalen met je spaargeld.

Wees op de hoogte van kredietreparatie oplichterij. Ze zullen je vragen om vooruit te betalen wanneer de wet voorschrijft dat ze betaald moeten worden nadat de diensten zijn verleend. Je zult een oplichting herkennen wanneer ze je vertellen dat ze slechte credit marks kunnen verwijderen, zelfs als ze waar zijn. Een legitiem bedrijf zal je op je rechten wijzen.

Persoonlijke financiën zijn voor velen een bron van grote frustratie en mislukking, vooral in de mist van de uitdagende economische omstandigheden van de afgelopen jaren. Informatie is een belangrijke factor, als je de touwtjes in handen wilt nemen van je eigen financiële leven. Pas de ideeën uit het vorige stuk toe en je begint een grotere mate van controle te krijgen over je eigen toekomst. Uiteraard kan een accountantskantoor je hierbij helpen. Mocht je in de omgeving Eindhoven wonen, dan kan een boekhouder je helpen.