Elektronica & telecom

De nieuwste updates in de tech branches

De technologie blijft groeien en het gebeurt ook snel. Wat zijn op dit moment de belangrijkste tech updates? Dat lees je hier!

Trump ban

 Er zijn steeds meer sociale media kanalen die Donald Trump van hun kanalen afgooien. Zo is hij verwijderd van Twitter, Snapchat, Facebook, YouTube en nog meer. Polen heeft een uitspraak gedaan over de Trump ban. Volgens hem hebben de eigenaren van de sociale media kanalen niet het recht hebben om te beslissen of het wel of niet goed is wat er geplaatst wordt. Ook hebben ze volgens de Poolse overheid niet het recht om het te censureren.

Sociale media

Telegram is een alternatief voor WhatsApp en is de afgelopen dagen extreem gegroeid. Ze hebben zo’n 25 miljoen gebruikers bij gekregen. Pavel Durov, de oprichter van Telegram, vermoedt dat mensen niets meer te maken willen hebben met grote partijen zoals Facebook en WhatsApp. 

Ook is Facebook nu ook in de ban gedaan door de president van Oeganda. Dit is gerelateerd met het verwijderen van nepaccounts die gerelateerd waren aan de regering. Zo noemde de president dat Facebook arrogant was en dat ze niet mogen beslissen wie kwaad of goed was. 

Zo te zien heeft de Trump ban en het verwijderen van Facebook accounts veel ophef veroorzaakt. Niet alleen in de politieke wereld, maar ook de tech en marketing wereld. De kwestie blijft, mogen Facebook en andere sociale mediakanalen zomaar beslissen welke accounts verwijderd moeten worden? Hebben zij de autoriteit om te iemand als ‘goed’ of ‘slecht’ te labelen? Het lijkt erop dat Polen en Oeganda er in ieder geval niet blij mee zijn hoe Facebook dit heeft geregeld. 

Oprolbare smartphone? 

Ja, een oprolbare smartphone. Zo was er eerder al door Samsung een smartphone gemaakt die je kon opvouwen. Nu heeft LG een smartphone gemaakt die je kunt oprollen. Je kunt deze dus van tablet formaat rollen naar een smartphone formaat. 

Wil je nog meer tech updates lezen? Of ontwikkelingen in de technologie industrie? Ga dan snel naar Snarl.de en lees de nieuwste artikelen. Zo blijf je altijd op de hoogte!