Hobby & vrije tijd

Hoe interessant is een boot verzekeren?

Indien je een auto of een ander gemotoriseerd voertuig aankoopt dien je er in Nederland net als in de andere landen van de Europese Unie rekening mee te houden dat deze bij wet verplicht voorzien moet worden van een zogenaamde WA-verzekering. Een boot verzekeren is op moment van schrijven echter (nog) niet verplicht. Althans hier in Nederland. Indien je van plan bent om met jouw boot regelmatig uitstappen te maken naar het buitenland wordt het namelijk een ander verhaal. De kans is dan ook ontzettend groot dat je in andere landen wel tegen een verplichting aan zal lopen. Wil je hier graag meer over te weten komen? Dan is verder blijven lezen zeker en vast een aanrader.

Je verzekert jezelf van heel wat (financiële) zekerheid

In eerste instantie kies je uiteraard voor een boot verzekeren omdat je op die manier kan rekenen op heel wat financiële zekerheid. Het is vanzelfsprekend dat een boot kopen in de praktijk altijd gepaard gaat met een behoorlijk stevige aankoopprijs. Het laatste wat je dan zal willen is dat je geconfronteerd wordt met een aanzienlijk verlies wanneer er zich bijvoorbeeld een schadegeval voordoet. Door het afsluiten van een bootverzekering kan dat worden voorkomen. 

Een boot verzekeren kan natuurlijk op tal van verschillende manieren gebeuren. Niet alleen is het mogelijk om schade aan je eigen voertuig in te dekken, daarnaast zal je ook kunnen vaststellen dat het mogelijk is om schade te laten verzekeren die kan ontstaan aan het vaartuig van anderen. Wanneer jij bij een aanvaring als de schuldige partij bent aangeduid zal je tot de conclusie komen dat jouw bootverzekering de schade aangericht aan derden zonder probleem kan dekken. Op deze manier zorg je uiteraard voor een prima bescherming van je eigen financiële situatie.

Een verplichting in tal van (Europese) landen

Je boot verzekeren mag dan in Nederland niet wettelijk verplicht zijn, je moet er aandachtig voor zijn dat dit niet geldt voor alle (Europese) landen. Ontzettend vaak is het zo dat mensen met de boot waar ze eigenaar van zijn naar het buitenland trekken. Dit gebeurt niet in het minst tijdens de populaire zomermaanden. Er wordt dan voor gekozen om vakantielanden aan te doen zoals: 

  • Italië; 
  • Spanje;
  • Griekenland;
  • Kroatië; 

Ben jij ook van plan om met jouw boot één of meerdere van deze landen aan te doen? Dan moet je er beslist rekening mee houden dat hier wel een wettelijke verplichting van toepassing is. 

Kies voor zekerheid, sluit een bootverzekering af!

Je boot verzekeren is absoluut geen overbodige luxe, integendeel. Dit mag misschien door veel mensen als dusdanig worden bestempeld, toch is dat absoluut niet het geval, integendeel. Bovendien dien je er rekening mee te houden dat er dan wel geen sprake mag zijn van een wettelijke verplichting in Nederland, dat is wel het geval in tal van andere landen zoals hierboven al aangegeven. Hoe dan ook, wanneer je ervoor hebt gekozen om een boot te kopen zal je er je ongetwijfeld bewust van zijn dat je eigenaar bent geworden van een zeer duur goed. Het is dan ook niet meer dan logisch dat je ervoor zal willen kiezen om deze op gepaste wijze te (laten) verzekeren. Bezoek onze website voor nog meer informatie.