Diensten

Hoe kies je een webhosting bedrijf uit voor je website?

Als je ervoor kiest om een website of webshop te openen dan zal je in eerste instantie een domeinnaam moeten uitkiezen. Een domeinnaam reserveer je maandelijks of jaarlijks bij een webhost. Naast een domeinnaam heb je ook hosting server nodig zodat je website altijd online staat en goed werkt. Deze server neem je af bij een webhosting bedrijf in Nederland of in het buitenland. Nu zijn er nogal veel aanbieders binnen deze markt en kan het lastig zijn om de juiste webhosting bedrijf te kiezen. In dit artikel geven we een aantal tips mee over hoe je de beste keuze kan maken. 

Wat heb je nodig voor de website?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen: wat heb ik nodig om mijn website goed te laten werken en voor welk systeem ga ik kiezen? Er zijn natuurlijk meerdere bedrijven die een website bouwer aanbieden zo heb je WordPress, Wix, Jimdo maar ook Lightspeed. Alle soorten programma’s hebben hun eigen voor-en nadelen, daarom moet je goed bedenken wat je allemaal met je website wil doen. Wil je op de website veel afbeeldingen laten zien? Dan heb je veel geheugen nodig. Wil je klanten kunnen mailen of een eigen klantenservice systeem voor op de website? Dan heb je een hosting pakket nodig waar dat in zit. 

Wat kan en wil ik ervoor uitgeven?

Voordat je geld kan verdienen met je webshop zal er eerst geld uitgegeven moeten worden. Als je nog geen ervaring hebt met het maken van een website dan zal je hiervoor iemand moeten inhuren. Wanneer de website eenmaal staat wil je natuurlijk dat het verkeer op levert en goed werkt. Hiervoor heb je een hosting nodig die ervoor zorgt dat jouw website 24/7 online staat. De kosten van een domeinnaam liggen tussen de €4,- en €13,- per maand en voor webhost tussen de €9,- en €35,-. 

Betrouwbaar en bereikbaar bedrijf

Uiteindelijk is het de bedoeling dat er een keuze gemaakt wordt voor een betrouwbaar webhosting bedrijf. Omdat je website zonder hosting server eigenlijk niet functioneert is het belangrijk dat het bedrijf dat je uitkiest altijd bereikbaar is. Ligt de server er uit? Dan moet je binnen 10 minuten in contact kunnen staan met het bedrijf. Ook moet het bedrijf je willen helpen met het oplossen van problemen en voor je klaar staan met een oplossing als bijvoorbeeld de server er uit ligt.