Geen categorie

Hoe krijg je de financiën voor een woning rond?

Als je op zoek bent naar een koopwoning in de regio Drenthe en met name in Emmen dan is het slim een kijkje te nemen op NieuwWonen Drenthe. Daar vind je een aanzienlijk aanbod aan nieuwe woningen en kun je ook meteen kijken wat er nog allemaal gepland staat om gebouwd te worden. Om een woning te kunnen kopen heb je wel een hypotheek nodig. Daarbij is het zaak deze goed rond te krijgen omdat je anders wel eens de gewenste woning aan je neus voorbij zou kunnen zien gaan. 

Breng je financiële situatie goed in kaart

Het is bij de financiering van je woning zaak om met het volgende rekening te houden. Zorg er om te beginnen voor dat je je huidige financiële situatie goed in beeld brengt. Heb je reeds een eigen woning, dan heb je daar mogelijk een restwaarde op die je in een nieuwe woning kunt steken. Bekijk hoeveel je kunt krijgen voor je huidige woning, wat je kosten zijn en hoeveel je zelf in een woning kunt steken. 

Kijk wat je maximaal kunt lenen

Bekijk daarnaast goed hoeveel geld je kunt lenen om een nieuwe woning te kopen. Voor de meeste mensen geldt dat een nieuwe woning alleen gefinancierd kan worden met een hypotheek (erbij) dus bereken wat je nodig hebt maar vooral ook wat je kunt lenen. Heb je geen eigen woning? Houd er dan rekening mee dat je een hogere hypotheek nodig hebt als je wilt kopen. 

Zorg voor een goede prijs voor je oude woning

Vergeet niet dat je de eigen woning goed dient te verkopen. Ook bij de aankoop van een nieuwbouwwoning komen altijd extra kosten, zoals voor de inrichting van huis en tuin en vaak nog meer. Als je je eigen huis goed kunt verkopen, scheelt dat financieel gezien vaak veel. 

Zorg dat alle financiën tijdig op orde zijn

Zorg er altijd voor dat je financiën op orde zijn voordat je de koop sluit. Kijk goed wat je je kunt permitteren en kies geen woning die boven de begroting gaat of waarvoor je niet voldoende kunt lenen. Houd er rekening mee dat je elke maand een vast bedrag dient af te lossen en dat dit terugkerende kosten zijn die je niet zomaar een keertje kunt overslaan. Zorg er altijd voor dat alle wettelijke en juridische zaken die bij de koop van een woning komen kijken, goed geregeld zijn.