Hobby & vrije tijd

Tips voor veganistische pizza’s

Er zijn meer dan genoeg opties om ook als veganist te kunnen genieten van een pizza. Tegenwoordig worden er dan ook steeds vaker veganistische pizza’s aangeboden in restaurants en pizzeria’s.

Een veganistische pizza bestaat natuurlijk voor een groot deel uit groentes. Hieronder geven we je een paar heerlijke ideeën ter inspiratie. Wil je echter nog een stapje verder gaan en ook gelijk voor een super gezonde bodem gaan? Kies dan eens voor een groentebodem, zoals de bloemkoolbodems van Monte Pizza Crust.

Kaas is natuurlijk één van de kenmerken van pizza. Kaas is echter, zoals je waarschijnlijk wel weet, een dierlijk product. Wanneer je dus veganistisch wilt eten kun je dan ook geen kaas gebruiken. Gelukkig zijn er een hoop pizza’s die ook lekker zijn zonder kaas. Toch liever wel kaas op je pizza? Kies dan voor een veganistische versie van kaas. Deze kun je gewoon bij de supermarkt kopen en zo kun je toch genieten van de romigheid van kaas.

Pizza met broccoli en shiitake

Deze pizza is super vullend, dus wanneer je een keertje echt flink trek hebt is dit een goede pizza voor jou. Kies voor een standaard tomatensaus of voor een bonensaus als ondergrond. De bonensaus past namelijk heerlijk bij de shiitake. Strooi ook een beetje paprikapoeder, knoflook, ui en eventueel wat zongedroogde tomaatjes of groene pepers over de pizza voor wat extra smaak.

Regenboog Pizza

Je pizza mag er best een beetje vrolijk uitzien. Gebruik daarom lekker veel verschillende groentes die jij lekker vind. In plaats van de standaard tomatensaus kun je hier ook voor een groene of rode pesto kiezen als ondergrond, dat geeft gelijk een bom van smaak aan je pizza. Let er dan wel op dat je een veganistische pesto kiest, want vaak zit er kaas in pesto. Voor deze pizza kun je in principe kiezen voor allerlei soorten groentes. Wij gaan voor tomaat, drie kleuren paprika, broccoli en rode biet. Dat is pas kleurrijk!

Pizza met pesto en courgette

Deze pizza is niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor je smaakpapillen. Pak een paar sjalotjes of een ui en karameliseer deze in lekker wat boter en een héél klein beetje suiker. Snijd de courgette in plakjes of blokjes en verdeel deze over de pizza, samen met de ui. Gebruik gewone tomatensaus als ondergrond, maar voeg hier en daar nog een kloddertje pesto toe voor wat extra smaak. Let hierbij weer op dat je veganistische pesto koopt.